Kardinaal Danneels geeft catechese via kinderwebsite

Kardinaal Danneels geeft catechese via kinderwebsite
De Vlaamse bisschoppen hebben gisteren de website nabbi.be gelanceerd. Op die manier willen ze kinderen in hun eigen leefwereld bereiken. Ook kinderen die het geloof niet van thuis kennen, hoopt men zo te bereiken.Kardinaal Danneels lanceerde gisteren met enkele kinderen de website nabbi.be die door de Vlaamse bisschoppen opgericht werd. Het is een site die mikt op kinderen tussen 8 en 12 jaar, die daarop een antwoord kunnen vinden op vragen over geloof, God, Jezus en de Kerk.

De bezoeker vertrekt van een digitale zolderkamer van waaruit hij verschillende thema's kan verkennen. Met een klik op de kadertjes tegen de muur komt hij terecht bij de nabbi-cards waar kinderen een kaartje naar vrienden of familie kunnen versturen. Een boekje op het nachtkastje in de zolderkamer brengt hem naar poëzie; een ander leidt naar de Bijbel. Andere onderdelen zijn de Nabbi-docs met informatie over geloof, God, de engelen en de heiligen maar ook over andere religies. Een apart stuk is gewijd aan het leven, de daden en woorden van Jezus.

De naam van de site komt van het Hebreeuwse 'nabi' dat wijze, verlichte en profeet betekent.

'Dat soort laagdrempelige informatie bleek nodig te zijn voor deze groep van kinderen', zeggen de initiatiefnemers. Kinderen hebben veel vragen maar konden nergens terecht. 'Via de website willen we, complementair aan de catechese en vormsel, informatie aanbieden en de blijde boodschap op een eigentijdse en open manier verkondigen', luidt het.

De website richt zich niet enkel tot kinderen die al in een katholieke omgeving zitten. 'We willen ook het woord verkondigen aan degenen die niets weten over God, Jezus of het geloof'.

Een kleine rondvraag leerde dat de aanwezige jonge tieners vooral de spelletjes en het versturen van kaartjes leuk vinden, maar ook de verhalen van de christelijke figuren en heiligen zoals pater Damiaan. De enige jongen in het gezelschap voegde eraan toe dat het voor hem belangrijk was dat je je eigen mening kunt posten.

De virtuele kerkgemeenschap als toekomst? 'Het ligt niet in onze bedoeling virtuele gemeenschappen te construeren. We grijpen die virtuele wereld aan om de gemeenschap te versterken. De site is slechts een appetizer, een opstapje naar meer' legt de kardinaal uit. 'Verkondiging van het geloof verloopt nog steeds via het gesproken woord. Maar daarvoor moet je luisteraars hebben.'

www.nabbi.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees