Update met fotoreportage

VTI wint opnieuw, Sint-Hendrik laatste in regatta

DEINZE / AALTER - De achtste roeihappening voor scholen had een winnaar nog voor hij begonnen was: de nieuwe start- en aankomstplaats op het Poppoplein. VTI had de beste roeiers in huis.

De kanowedstrijd, betwist door zes scholen uit Deinze en Aalter, nestelde zich, heel zichtbaar in het stadscentrum, op het nieuwe Poppoplein. Met de felle zon over het Leiewater trok het jaarlijkse spektakel beduidend meer toeschouwers.

Passanten over de Tolpoortbrug keken een tikkeltje verbaasd naar het bruisende feestje op het uitnodigende Poppoplein.

De race, die voorbij het warenhuis Delhaize vertrok, kreeg er, kort voor de aankomst, ook een attractie bij: boeien om rechtsomkeer te maken voor de eindsprint. Nogal wat boten hadden last met deze letterlijke wending en verloren kostbare tijd in hun strijd met de waterdruk, de naderende oever en de tegenstrever.

Hoog geplaatst aan de Poppokade konden de toeschouwers heel makkelijk de rush naar de meet volgen. Even dreigde het mis te lopen toen een enorm binnenvaartschip uit de bocht opdoemde en met zijn lengte zowaar het parcours innam. In allerijl werd gebeld om de twee boten van de laatste race niet te laten starten. Een puntje om te bespreken tegen volgend jaar.

Aanmoedigen

Voor de rest veel tevreden gezichten. Zeker ook bij de fietsers die de puffende vrienden en collega's makkelijk en veilig konden aanmoedigen vanop de Leiedam.

De uitslag dan. Op het VTI stond opnieuw geen maat: goede teams, scherpe tijden en bergen overgave.

Dus:

1. VTI

2. Erasmus

3. St-Vincentius

4. St-Theresia

5. Emmaus Aalter

6. St-Hendrik.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio