Oprichter Lier&Ko kiest voor grotere partij

CD&V Lier haalt René Verreth binnen

CD&V Lier haalt René Verreth binnen

Foto: © lvl

LIER / SINT-KATELIJNE-WAVER - De CD&V-afdeling van Lier tovert drie bekende gezichten uit de hoed om de kieslijst te versterken. Eén Bekende Vlaming en twee 'overlopers' moeten de kiezer in oktober overtuigen om op de partij te stemmen.

Lokaal voorzitter Didier Vanderghote en lijsttrekker Koen Breugelmans hadden op de nieuwjaarsreceptie niet een, maar drie verrassingen in petto voor hun afdeling. Ze stelden er drie kandidaten voor die de kieslijst komen versterken. Voor de Lierenaars waren het bekende gezichten, eentje zelfs heel bekend.

De eerste aanwinst is René Verreth (71), de acteur die in de jaren '70 Philemon Persez speelde in de nog steeds populaire TV-reeks De Collega's. René zetelde voor de CD&V al vijf jaar als gemeenteraadslid in Sint-Katelijne-Waver. In december kondigde hij aan dat hij naar Koningshooikt verhuist, om dicht bij zijn dochter te zijn. Men ging er van uit dat de 71-jarige René Verreth de actieve politiek vaarwel zou zeggen. De Katelijnse burgemeester Eddy Vercammen (CD&V) betreurde in elk geval het vertrek van René: 'Hij heeft al die tijd goed werk geleverd in de gemeenteraad, we zullen hem missen.'

Maar René Verreth is de gemeentepolitiek duidelijk nog niet beu en stelde zich dus meteen beschikbaar voor een plaats op de Lierse CD&V-lijst.

Gemeenteraadslid Ludo Peeters (63) is de tweede nieuwkomer. Hij verlaat in goede verstandhouding de rangen van Lier&Ko en keert dus terug naar de partij die hij na 18 jaar dienst in de gemeenteraad verliet. In 1994 stapte hij immers om persoonlijke redenen uit de politiek.

In 2006 richtte hij echter, samen met Jan Hermans, de kleurloze stadspartij Lier&Ko op. 'Ik zag hoe in Lier alle belangrijke dossiers alsmaar uitgesteld werden. Het begon weer te kriebelen en ik had zin om zelf weer aan de kar te trekken. Omdat een terugkeer naar de CD&V er toen niet in zat, richtte ik maar een nieuwe partij op', vertelt de teler van sierbloemen uit Koningshooikt.

'Ik heb me altijd rechts en liberaal gevoeld', gaat hij verder. 'Toen Lier&Ko bij de coalitievorming een kartel vormde met het linkse Lier Leeft, was ik erg ontgoocheld. Bovendien ben ik meer en meer van mening dat je bij een grote partij moet zitten om je programma maximaal te realiseren.'

De derde kandidaat is Nicole Hellemans. Zij stond eerder op de kieslijsten van het Vlaams Belang. Ze zetelt al 8jaar als OCMW-raadslid. In 2008 verliet ze haar partij omdat ze 'het beu werd dat de anderen in de partij alleen maar kritiek spuien, maar niet de minste oplossing aandragen'. Sindsdien zetelde ze als onafhankelijke.

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen opwww.nieuwsblad.be/2012

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio