Schepen Jos Bex verlaat coalitie

Schepen Jos Bex verlaat coalitie

Jos Bex.
Photo News
Foto: © Danny Gys

HERENT - Schepen Jos Bex trekt zich terug uit zijn partij WIJ, samen met raadslid Peter Janssens. Dat brengt de meerderheid aan het wankelen.

Schepen Jos Bex trekt zich terug uit zijn partij WIJ, samen met raadslid Peter Janssens. Dat brengt de meerderheid aan het wankelen.

Na het uitlekken van een intern document waarin Bex collega-schepenen bekritiseert, nam burgemeester Kuijpers maatregelen. 'Ik heb veel bewondering voor wat Jos Bex in het verleden heeft gepresteerd, maar dat briefje was niet netjes', concludeert hij. Bex werd naar eigen zeggen gedwongen ontslag te nemen als schepen, of enkele van zijn bevoegdheden af te staan. 'Ik heb dan zelf mijn ontslag gegeven uit de partij WIJ', zegt de schepen. Door het ontslag van Bex lijkt de Herentse coalitie onthoofd. Samen met Jos Bex nam immers ook gemeenteraadslid Peter Janssens ontslag uit de partij. Gezien het vertrek van Bex is er officieel geen meerderheid meer. 'Kwatongen zeggen dat ik burgemeester wil worden. Maar niets is minder waar. Integendeel, ik ben met pensioen. Op mijn leeftijd probeer je af te bouwen. Als schepen heb ik me de voorbije periode extra proberen in te zetten. Toegegeven, die nota had nooit mogen uitlekken', zegt Bex.

Ondanks het ontslag van Bex uit de partij blijft hij schepen: 'Ik blijf achter de standpunten staan die we bij het begin van de legislatuur hebben afgesproken.'

Burgemeester Willy Kuijpers (WIJ) licht toe: 'Het college is unaniem. We gaan bepaalde bevoegdheden herverkavelen. In bepaalde dossiers kwam er geen beslissing. We kunnen praten en blijven praten, maar dat brengt geen zoden aan de dijk.'

Wie de bevoegdheid ruimtelijke ordening van Jos Bex zal overnemen zal pas over enkel dagen duidelijk zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio