Ignace de Paepe: 'Kers op de taart'

Ignace de Paepe: 'Kers op de taart'

Ignace De Paepe.dodi

GENT - Ignace De Paepe is de man achter de MG Tower. M en G zijn de eerste letters van de voornamen van zijn kinderen Margaux en Guillaume.

De Paepe verloor zijn vader op jonge leeftijd en nam diens grondwerkbedrijf over. Hij specialiseerde zich in afbraak-, grond-, wegen- en saneringswerken. Ze sloopten ook veel bruggen over snelwegen. Onder meer de fly-over aan de Dampoort braken zij af.

In 2000 verkocht hij zijn

firma en legde zich toe op projectontwikkeling. Hij bouwde kantoren en logistieke gebouwen. De MG Tower is voorlopig de kers op de taart. In Gent is De Paepe betrokken bij de bouw van het woon- en shoppingcomplex aan de Vrijdagmarkt. De groep is ook in Frankrijk en Nederland actief.

Claude Simons exploiteerde op de plek waar de toren staat, 15jaar het bekende restaurant Het Journaal. Hij zag de mogelijkheden van zijn terrein. In het gebouw is een restaurant met 220zitplaatsen en een auditorium met 200zitplaatsen. Er zijn 430ondergrondse parkeerplaatsen. In de fietsenstalling zijn 150 plaatsen. Een ontsluitingsweg vanaf de ringweg van de Loop, een dienstweg, een voetgangersbrug over de afrit van de E40 (voor gebruikers van tram en bus) en een fietspad vanaf de Kortrijksesteenweg moeten een vlotte toegang garanderen. Rond en op het dak van de ondergrondse parking is groen aangebracht. KBC wil er diensten centraliseren. Er is plaats voor 1.100 werknemers; 800bedienden krijgen er een vaste plek. De naam verandert wellicht in Arteveldetoren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio