'Constante lijn en efficiëntie ontbreken'

Jurgen Vandeurzen - Patro Eisden

Jurgen Vandeurzen - Patro Eisden

rem
Foto: © Eyckens Romain(REM)

MAASMECHELEN - Met 13goals tekent Soeris Baidjoe voor bijna de helft van de competitiegoals bij Patro. Het illustreert hoe belangrijk de Surinamer is voor paars-wit.

'Ik kan hem niet uitspelen op zijn beste positie', aldus Nico Claesen. 'Dat geldt ook voor anderen, zoals Jurgen Vandeurzen.'

Het blijft merkwaardig dat Patro vooral buitenshuis punten pakt en de betere matchen wint. Vooral thuis morst Patro met de punten en de kloof met Hoogstraten en Witgoor groeit.

Blessures, te weinig trainingsritme en vooral de noodzaak om te veel jonge, onervaren spelers in te zetten zijn plausibele verklaringen, maar het mangelt bij sommige spelers aan mentaliteit.

'De constante lijn en de efficiëntie ontbreken', luidt het verdict van Jurgen Vandeurzen, 'en dit is al een probleem van jaren. Wat vanavond gebeurt is jammer voor bestuur, sponsors en supporters.'

Het Patro-bestuur wil dat de ploeg promoveert in mei. Daarom moet er versterking komen: werk voor Michel Noben. 'Michel weet wat ik wil. Ik reken op spelers die een meerwaarde betekenen', besloot Nico. (lcm)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio