'De druk wordt groter'

Patrick Vaerewijck

Patrick Vaerewijck

kfe
Foto: © Koen Fasseur

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Een week na de competitiehervatting en de 0-6-pandoering tegen leider Rupel Boom, leverde de verplaatsing naar Heist weinig beterschap op. Tubantia verloor in Heist met 4-1.

'Ik verwachtte meer van deze wedstrijd', zei een ontgoochelde trainer Patrick Vaerewijck. 'Ik hoopte op een punt om de kloof tegenover Heist ongewijzigd te houden. Onze betrachting om de winterstop met achttien punten te halen, kunnen we nu vergeten. In het beste geval worden het er zeventien als we van Zele winnen. Maar gelet op de positie van Zele, wordt die opdracht nog lastiger dan het punt dat we tegen Heist ambieerden.'

'Ik stel vast dat de druk groter wordt. Ik hoop dat de groep in alle rust de winterstop haalt en dat we volgend jaar over een volledige kern beschikken. Dat was tijdens de heenronde veel te weinig het geval. Positief is dat we alle ploegen achter of naast ons, nog thuis ontvangen. In eerste instantie wil ik de drie Brabantse clubs uit de staart van de rangschikking, achter ons houden.' (mra)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio