'We horen onderaan niet thuis'

Nieuwe trainer Colin Andrews half tevreden over Berchems gelijkspel

ANTWERPEN - Vier matchen was het geleden dat Berchem nog punten pakte. Elf wedstrijden was het geleden dat de Rooiploeg nog de nul op de bordjes hield.

Zondagmiddag was het zelfs pas de tweede keer dat doelman Van den Bossche geen bal uit het net moest vissen. Dus kun je na het gelijkspel tegen Woluwe/Zaventem denken dat er niets dan lachende gezichten te zien waren op het Rooi.

'Ik ben tevreden over de tweede helft, niet over de eerste,' aldus gloednieuw trainer Colin Andrews. 'Voor de rust waren we precies aan het breien. Nog eens de bal naar achteren, nog eens lateraal. Op die manier kregen onze spitsen, die zich probeerden vrij te spelen, nooit de bal. Gelukkig zat er in de tweede helft meer diepgang in het spel en konden we meer druk creëren.'

'Je zag ook dat de spelers met de schrik op het lijf liepen, vrezend om alsnog te verliezen. Ik moest ze steeds voren stuwen, maar dat gebeurde te weinig.'

Colin Andrews beseft dat hij in enkele dagen tijd geen mirakels kan verrichten.

'Ik kende driekwart van de spelers individueel, maar het is anders als je ze in een collectief ziet spelen. Maar ik wil alle spelers een pluim geven voor hun inzet. We speelden tenslotte tegen de tweede uit het klassement en ik hou dan ook een goed gevoel over aan de match. Het is ook een beloning voor de blijvende steun van de supporters aan deze groep. Maar we moeten winnen om uit de gevarenzone weg te geraken. Nu is me al wél één zaak duidelijk: wij horen onderaan niet thuis.' (mcd)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio