Een baard in ruil voor bier

LEUVEN - Leuvense studenten die zich tot 1 juni niet meer scheren, maken kans op een vat Stella Artois. Zo wil AB InBev haar steentje bijdragen aan het milieu.

De brouwerij roept op om samen Wereld Milieu Dag te vieren. Die vindt plaats op 1 juni en staat in het teken van waterbehoud. Om water te sparen promoten ze nu een scheerloze week. Ze roepen hun mannelijke medewerkers op zich een week lang, van 25 mei tot 1 juni, niet meer te scheren. ‘Het is vooral een ludieke actie, maar uit onderzoek blijkt wel dat sommige mannen bij het scheren enkele liters water gebruiken', zegt woordvoerster Natacha Schepkens van AB InBev.

De brouwerij betrekt er meteen ook de Leuvense mannelijke studenten bij. Als zij tot 1 juni hun baard laten staan, kunnen ze in de prijzen vallen. Zo sparen ze trouwens niet alleen water, maar ook nog eens nuttige minuten om te blokken. Op 1 juni staat een professionele barbier klaar in Café Rodins op de Oude Markt om de studenten te verlossen van hun baard. Ze krijgen een Stella en moeten drie vragen beantwoorden over het milieubeleid van AB InBev. Wie het best scoort, wint een vat. Bovendien schenkt de Leuvense brouwerij per deelnemer 5 euro aan Natuurpunt Leuven.

Vier lokale politici stelden zich alvast kandidaat om peter van de actie te worden. Of Saïd El Khadraoui (SP.A), Lorin Parys (Open VLD), Mohamed Ridouani (SP.A) en Bruno Tobback (SP.A) zich ook een baard van een week hebben aangemeten, kan je op 1 juni ontdekken.

Inschrijven voor de wedstrijd gaat via Facebook (No Shave Week AB InBev voor studenten in Leuven) of mail (natacha.schepkens@ab-inbev.com).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio