Lokeren - Club Brugge Vandaag om 18 uur

Vleminckx opnieuw in de kern bij Club Brugge

Vleminckx opnieuw in de kern bij Club Brugge

Foto: Photo News

BRUGGE - Vrijdag gaf Adrie Koster mee dat hij er nog eens een nachtje over moest slapen, maar gisteren hakte hij de knoop door en nam Bjorn Vleminckx voor het eerst sinds de match tegen Anderlecht weer op in de wedstrijdselectie voor vanavond tegen Lokeren. Vermoedelijk zal Vleminckx tegen zijn ex-trainer Peter Maes op de bank moeten beginnen. Beiden volgden vorige week nog samen KV Mechelen-Club Brugge van op de tribune.

Thibault Van Acker en de nieuw aangeworven spits Vydra vallen uit de boot. Beiden speelden vrijdag wel mee met de beloften tegen Bergen waar ze met 0-2 wonnen. Vydra zette een strafschop om en Fries Deschilder scoorde de tweede goal. Het leverde hem prompt weer een selectie op voor vandaag op Daknam. In de slotminuut stopte Sven Dhoest nog een penalty.

De niet-selectie van Vydra is opvallend. Ook tegen Maribor viel hij donderdag al naast de boot als negentiende man. Koster liet al ontvallen dat hij Vydra eerst beter wil leren kennen en zijn mogelijkheden ontdekken om hem dan in de balans te leggen met de rest. Gisteren was de vrouw van Tom Hôgli nog niet bevallen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.