Oud-Turnhout/ Kasterlee

Vin Perdu en Potiron niet rouwig om verlies Bib Gourmand

OUD-TURNHOUT / KASTERLEE - Restaurants Vin Perdu uit Oud-Turnhout en Potiron uit Kasterlee verliezen hun vermelding als Bib Gourmand, maar dat vinden ze niet erg.

Voor Joeri Huybs van Vin Perdu is het vervallen van de Bib Gourmand-onderscheiding geen ramp. ‘Ik had het verwacht. Dat we vorig jaar die vermelding hadden gekregen, was een verrassing. Zo moet een Bib Gourmand een driegangenmenu serveren van maximum 35 euro. Het is dus vooral een prijskwestie die niets afdoet aan onze kwaliteit', zegt Huybs.

Volgens hem zit Vin Perdu intussen in een verder stadium. ‘Met de Bib Gourmand wil Michelin aandacht besteden aan lekkere menu's met leuke producten, maar een voordelige prijs. Wij werken meer met topproducten, die ook duurder zijn', vertelt Huybs.

Ook Dirk Ver Heyen van Potiron in Kasterlee deelt die mening. ‘Enkele jaren geleden hadden we al positieve reacties gekregen van Michelin. Intussen zijn we verder gegroeid als restaurant. We waren eigenlijk verrast dat we vorig jaar als Bib Gourmand waren vermeld, want ons driegangenmenu kost 36,5euro. Dat is eigenlijk anderhalve euro te veel', zegt Ver Heyen. ‘We hebben uiteindelijk besloten om ons niet te laten beperken tot de Bib Gourmand. Zo wil ik ook met duurdere producten als Grietbot of ganzenlever kunnen werken. Ik ben zelf patissier van opleiding, maar dit restaurant is mijn passie. We willen vooral ons eigen ding doen, zonder beperking.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio