Radiozender steekt blokkende studenten hart onder de riem

Scorpio zendt 8 dagen uit op Oude Markt

Scorpio zendt 8 dagen uit op Oude Markt

De Scorpiomedewerkers verruilen hun studio in Stuk acht dagen lang voor de Oude Markt.ivw Foto: © ivw

LEUVEN - De Oude Markt 33 wordt van 28 mei tot 5 juni een pop-up studio voor een marathonuitzending van studentenradio Scorpio.

Scorpio wil er acht dagen lang, naast zijn gewone programma's, de blokkende student een hart onder de riem steken tijdens de marathon SOS Blok. De jonge radiomakers zijn niet aan hun proefstuk toe. In januari hielden ze al eens een marathon van 18 uur. Omdat dat een succes was, willen ze nu groter gaan.

'We richten ons niet alleen op studenten, maar ook op de Leuvenaars die op de Oude Markt een terrasje komen doen. Zo betrekken we de stad erbij door enkele Leuvense bv's, de muziekscène en verenigingen in de uitzending te brengen', zegt presentator Pieter Rombouts. Ook enkele scholieren uit het secundair onderwijs helpen mee. In kleine groepjes krijgen ze een cursus radiomaken om de marathon te ondersteunen.

MNM-presentator Peter Van de Veire een loef afsteken omdat hij volgens de radiomakers met hun idee zou zijn gaan lopen, is niet meer het plan. Al zijn er wel gelijkenissen, want Van de Veire zal goed een week later het wereldrecord proberen te verbreken door ook acht dagen achter de microfoon te staan. 'Zo een recordpoging moet met een gerechtsdeurwaarder en dergelijke gebeuren, en dat kost al gauw 10.000 euro, wat we niet hebben. We willen er gewoon een Leuvens event van maken voor onze studenten', klinkt het.

Die studenten kunnen ook viawww.studie-pal.be een beroep doen op elkaar. Op deze website wordt een platform gecreëerd waar ze kunnen afspreken om te discussiëren of vragen te stellen over de leerstof. 'Bovendien bemant een team vrijwilligers tussen 29 mei en 13 juni tussen 21 en 24 uur een callcenter. We willen de studenten opvangen wanneer ze het diepst zitten', zegt Sam Pless van Scorpio.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio