1STE PROVINCIALE

Angelo Vuylsteke - SC Menen ‘Nog geen reden om paniekerig te doen'

MENEN - SC Menen begon het nieuwe jaar zoals net zoals het oude was geëindigd: met een nederlaag. Afgelopen weekend verloor Menen de topper bij FC Knokke met 2-0. Sporting, die een schitterende eerste periode speelde met 26 op 30, is duidelijk aan een veel mindere periode bezig. In de stand om de tweede periode haalden de geel-zwarten na vier speeldagen niet meer punten dan hekkensluiter WS Lauwe.

‘De oogst is inderdaad veel magerder, maar beter doen dan in de eerste periode was ook niet mogelijk', wil de Menense doelman Angelo Vuylsteke van de nieuwe nederlaag geen drama maken. ‘Ondanks de moeilijke staat van het veld speelden wij op Knokke geen onaardige wedstrijd. Alleen het scoren ging ons andermaal niet goed af. Zelfs een strafschop kregen wij niet voorbij de plaatselijke doelman. Geen verwijt aan kapitein Ludovic Sieuw die de strafschop voor zijn rekening nam, maar als die binnen ging, kwamen wij op gelijke hoogte, zat er zelfs nog een zege in. In de slotfase gingen we alsnog met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, kregen uiteindelijk nog het deksel op de neus.'

‘Door deze nederlaag vallen wij weliswaar terug tot de vijfde plaats, maar dat is zeker nog geen reden om paniekerig te gaan doen. Het voetballen zijn wij zeker niet verleerd. Alleen zit het ons momenteel wat tegen in de afwerking', weet Angelo Vuylsteke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio