'Beter dan verwacht'

PISTE Jolien D'Hoore klopt ploeggenote Kelly Druyts in BK-omnium

PISTE Jolien D'Hoore klopt ploeggenote Kelly Druyts in BK-omnium

Jolien D'Hoore, hier geflankeerd door Kelly Druyts (links) en Jessie Dams: 'Ik ben de tel kwijt.'Marc Van Hecke

MERELBEKE - Jolien D'Hoore voegde een nieuwe titel aan haar al rijkgevulde palmares toe. Zoals verwacht werden haar ploegmakkers Kelly Druyts en Jessie Daams de felste belagers. Deze week snijdt de jongedame uit Schelderode in Rotterdam een nieuw hoofdstuk aan.

Jolien D'Hoore blijft een meid voor alle werk. Dat bewees ze in het omniumkampioenschap. Vorige week keek ze toe tijdens het Vlaams kampioenschap. Kelly Druyts ging toen met de hoogste eer lopen. D'Hoore en Druyts vonden elkaar een eerste keer in de chronorit over 200m. Jolien haalde het van Kelly. In het scratchnummer was de volgorde precies andersom. Na de achtervolging en de puntenkoers had D'Hoore een boni van twee punten op haar Antwerpse concurrente. De chronorit over 500m besliste over goud en zilver. Druyts klokte 37.455. En dat was een zuchtje sneller dan D'Hoore, die 37.481. klokte, maar wel de Belgische titel veroverde.

'Nooit verwacht', glunderde de altijd vriendelijke en opgewekte D'Hoore. 'De conditie is helemaal niet goed. Het kan nog veel beter. Om me straks optimaal te kunnen voorbereiden op het WK heb ik een aantal examens vooruitgeschoven. De examenstof wegwerken, was niet de meest simpele opdracht. Eind januari weet ik of ik het er goed vanaf heb gebracht.'

Donderdag begint D'Hoore met Druyts aan de Zesdaagse van Rotterdam. Ze zal er afvallingen en ploegkoersen rijden. 'We proeven eens van iets anders. Deze meerdaagse is een ideale voorbereiding op wat komt. Het zal me goed van pas komen. Daarna volgen de individuele nummers tijdens de Belgische kampioenschappen. Een internationale meeting is een ander middel om de conditie naar een piek te laten opklimmen. De WB-wedstrijden in Peking rijden we niet. Daarna volgt het WK in Kopenhagen.'

Het vrouwenwielrennen zit in België duidelijk in de lift. Het trio D'Hoore-Druyts-Daams scoort goed op de internationale scéne. Met de regelmaat van een klok verzamelen ze medailles tijdens topevenementen. D'Hoore kende haar moment van glorie in Kaapstad waar ze wereldkampioene werd op de weg bij de junioren. D'Hoore heeft nog een brede progressiemarge zeggen kenners. De toekomst lacht haar toe. In Rotterdam kan ze met Druyts een stap in de goede richting zetten. (FDG)

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.