Leerlingen Sint-Jozef openen vier droom-clublokalen

Leerlingen Sint-Jozef openen vier droom-clublokalen

De leerlingen van het Sint-Jozefinstituut spendeerden heel wat woensdagmiddagen aan het inrichten van hun clubhuizen. jvw Foto: © VAN BEVER JOHAN

WETTEREN - In het Sint-Jozefinstituut aan de Wegvoeringstraat in Wetteren is een droom in vervulling gegaan. De leerlingen stelden er hun vier clubhuizen voor.

Het project werd gerealiseerd met geld van de 'Droom je School-wedstrijd' van Klasse en Cera. Alle scholen in Vlaanderen konden projecten uitwerken om hun school leuker te maken. Er waren meer dan duizend inzendingen uit meer dan honderd scholen.

De leerlingenraad van de tweede graad van het Sint-Jozefinstituut was een van de gelukkigen en kreeg 5.000euro om het voorgestelde project waar te maken. 'Er waren heel wat voorwaarden verbonden aan het project en het moest een origineel idee zijn', legt graadcoördinator Thierry De Meulemeester uit.

De inrichting van een folterkamer voor te strenge leerkrachten of een paintballterrein werden niet ingediend. Het voorstel om clubhuizen in te richten wel. Hiervoor wou men vier voormalige slaapzalen van het internaat gebruiken. 'Die stonden leeg en we waren niet van plan daar nog iets mee te doen', vertelt directeur Jos Maesschalck.

Zodra de prijs binnen was, konden de leerlingen aan de slag. 'Ze verfden zelf, kochten de meubels en hebben hier heel wat woensdagnamiddagen gespendeerd', vertelt leerkracht Marilou De Croock nog.

De vier clublokalen kunnen dienen voor spelletjes, muziek of allerlei ontspannende activiteiten tijdens de middagpauze.

Deze week worden de clubs gevormd omdat het aantal leerlingen dat er binnen kan beperkt is. Hiervoor wordt een regeling uitgewerkt. Men rekent op alle leerlingen om van de clubhuizen een succes te maken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio