Brand vernielt dak van loods bedrijf naast Veilingen

Brand vernielt dak van loods bedrijf naast Veilingen

Het dak van de loods van
J. Weiss raakte zwaar beschadigd.tdk

SINT-KATELIJNE-WAVER - Een korte maar hevige brand heeft in de nacht van zondag op maandag het dak van een loods van het bedrijf J. Weiss in de Kempenarestraat in Sint-Katelijne-Waver vernield.

De brand bij J. Weiss, dat net naast de terreinen van de Mechelse Veilingen ligt en tegenover het perceel gelegen is waar twee jaar geleden een grote vleugel van de veiling afbrandde, ontstond omstreeks vier uur gisterochtend. 'Een truckchauffeur die aan het laden was bij een bedrijf in de buurt, merkte de brand op en sloeg alarm', zegt Jeroen Buyck van zusterbedrijf Calsa. 'Gelukkig was de brandweer hier razendsnel en kregen ze de vlammen ook snel onder controle.'

J. Weiss is gespecialiseerd in de import en export van groenten en fruit. 'Gelukkig was er zondagnacht heel weinig voorraad in het bedrijf aanwezig. Eigenlijk zijn we een overslagbedrijf. Groenten en fruit komen binnen, worden even opgeslagen en dan onmiddellijk op de vrachtwagen richting klant gezet. De gevolgen voor onze werking zijn beperkt. Onze klanten zullen weinig of geen hinder ondervinden. We kunnen ook gebruik maken van magazijnen en koelcellen in Ardooie.'

Voor de verantwoordelijken van het groenten- en fruitbedrijf komt het er nu op aan om snel een nieuwe dakbedekking te kunnen aanbrengen.

De oorzaak van de brand is nog niet gekend maar volgens het Mechelse parket, dat een branddeskundige ter plaatse stuurde, is het vuur accidenteel ontstaan. Niemand raakte gewond en er is ook niemand technisch werkloos.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio