Barbecue en mojito's aan de poort van de Vlaamse Ardennen

KRUISHOUTEM - Het gasthof De Zwaan verwelkomt de Ronde met verschillende drankstandjes, een barbecue en met een discobar. Kortom, ambiance verzekerd.

‘Wij wonen in een boerengat, maar met de Ronde van Vlaanderen troepen hier wel telkens duizenden mensen samen. Dat is eigenlijk moeilijk te vatten', schudt Elise Vanden Berghe het hoofd. Samen met Deborah Seys en Jeanette De Waele runt zij het Gasthof De Zwaan in de met kasseien bezaaide dorpskom van Wannegem-Lede, de poort van de Vlaamse Ardennen zeg maar. Via Wannegemdorp duikt de wielerkaravaan de bijna twee kilometer lange kasseistrook van de Huisepontweg in en dat is meteen ook de eerste belangrijke hindernis van de dag.

In De Zwaan was het gisteren al alle hens aan dek. Verschillende partytentjes werden naar buiten gesleurd, de frigo's werden met extra ladingen drank gevuld en de barbecue werd afgestoft. ‘Zoals de voorbije jaren doen wij ook nu met de Ronde van Vlaanderen iets speciaals', vertelt Elise Vanden Berghe. ‘Wij zorgen niet alleen voor braadworsten op de barbecue, voor het eerst zullen de wielerfans ook van een Mojito- en Ricard-bar kunnen genieten. En geen feest zonder muziek natuurlijk. Een discobar zal voor de nodige ambiance zorgen. Eigenlijk zijn wij al enkele dagen druk met de voorbereidingen in de weer. De dranken moeten besteld zijn en het is ook kwestie om aan voldoende tentjes, parasols en spandoeken te geraken. Gelukkig kunnen wij op de hulp van familie en vrienden rekenen. Vele handen maken het werk lichter.'

Niettegenstaande de renners pas rond 13 uur over de kasseien van Wannegem-Lede dokkeren, worden de eerste wielerliefhebbers al om 10.30 uur verwacht en kan het feest beginnen. ‘Wij zullen blij zijn als zondagavond de rust is weergekeerd, maar tegelijkertijd kijken wij toch altijd enthousiast naar dat hectische Ronde-weekend uit', ronden de uitbaters af.

Corrigeer

NIEUWS