VOLLEYBAL LIGA B Kapellen

Ivo De Wachter: ‘Hopelijk zijn we nu vertrokken'

KAPELLEN/ZOERSEL - Kapellen wisselde tot nog toe goeie resultaten af met ronduit beschamende prestaties. Afgelopen weekend verraste het Amigos Zoersel. Het won er met 1-3.

Zaterdag stonden Amigos Aoersel en Kapellen weer oog in oog. Kapellen verloor dit seizoen in eigen huis voor de beker én in de heenronde.

Het was dus uit op revanche.

Amigos Zoersel kon nog niet in zijn nieuwe zaal en speelde in zijn vertrouwde thuisbasis. Dat Kapellen met 1-3 won, was dan eigenlijk ook een verrassing. Dat is nochtans niet zo voor Ivo De Wachter, de Kapelse assisent-coach. ‘We staan onder onze waarde geklasseerd', vindt hij. ‘We hébben talent, het ontbrak ons aan lef, meeval en geloof in eigen kunnen. Na de winst tegen Haasrode dachten we dat de klik er was. Dan volgde het plotse vertrek van Abreu en kwam de spelverdeling op de rug van Ovaert. Maar hij mist ervaring op dit niveau. Het zijn dingen die het vertrouwen meer kwaad dan goed doen.'

De winterstop heeft de Kapellenaars deugd gedaan, zo blijkt uit de zege in Zoersel. ‘Ovaert speelde een goeie wedstrijd en Haesevoets was weer op niveau. Voeg daarbij het dipje waarin Amigos verkeerde en onze overwinning is verklaard. Laten we nu vooral hopen dat we écht vertrokken zijn', besluit De Wachter.

Etienne De Buck, trainer van Amigos Zoersel, kan niet om het dipje van zijn ploeg heen.

‘We stonden er na de heenronde goed voor, maar nu weten we weer waar trainen goed voor is.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio