Aan de poort van tweede klasse

NINOVE - Na een titel in het stichtingsjaar 1936-37 volgde in het seizoen 1952-53 een tweede titel waardoor VK Ninove voor het eerst naar eerste provinciale promoveerde. Drie jaar later volgde een eerste promotie naar bevordering. Coach Armand De Rouck bezorgde Ninove in 1974-75 een derde titel.

De betreurde Walter Elegeert loodste Ninove in 1980-81 naar derde klasse waar het tien jaar zou verblijven.

In het seizoen 1983-84 kroonde Ninove zich tot herfstkampioen nadat titelrivaal Union voor 4.500 kijkers op de ‘Kloppers' werd geklopt met twee treffers van Yvan Moock. Na Nieuwjaar ging Ninove in het Dudenpark voor liefst 10.000 kijkers, ondanks een sublieme partij van doelman Willam Cooreman, evenwel onderuit met 1-0. Ninove strandde op het einde van de rit op drie punten van Union en de promotie naar tweede klasse. Op uitzondering van Jan Van Der Weeën en Miftar Bakkali waren alle spelers nochtans afkomstig uit eerste provinciale en zelfs lagere afdelingen.

In het seizoen 1990-91 volgde de degradatie naar vierde klasse.

In het seizoen 1992-93 volgde een nieuwe degradatie.

Het grootste talent dat Ninove ooit in zijn rangen telde, was de latere Gouden Schoen en Rode Duivel Wesley Sonck. Die tekende als 7-jarige zijn eerste lidkaart bij Ninove. Een week eerder zou zijn betreurde vader Jean-Pierre met Wesley naar Anderlecht rijden, maar de wegen waren spekglad waardoor het Ninove werd. Als 16-jarige trok Sonck naar RWDM dat hem voor de neus van Anderlecht en Club Brugge weg snoepte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio