Huis Avalanche stoot door naar finale Bakery Management Award

Patisserie in Wenduine bij de beste ondernemers

Patisserie in Wenduine bij de beste ondernemers

Peter en Stephanie hopen dat ze uiteindelijk ook de eerste prijs in de wacht zullen slepen.mvn Foto: © michel vanneuville

DE HAAN - Huis Avalanche maakt een reële kans om verkozen te worden tot de beste bakkersonderneming van Vlaanderen. Het bedrijf haalde immers de finale van de Bakery Management Award 2011. De prijs stimuleert Vlaamse bakkers om innovatief te zijn.

Het is feest bij Huis Avalanche in de Kerkstraat in Wenduine. Uitbaters Stephanie en Peter Bossier kregen immers te horen dat hun patisserie bij de vijf finalisten is om de jaarlijkse Bakery Management Award in de wacht te slepen. De ondernemersprijs wordt dit jaar al voor de derde keer uitgereikt. De initiatiefnemers willen op die manier succesvolle artisanale bakkers bekronen en hen tot voorbeeld stellen van hun collega-bakkers.

Creatief

Eerder dit jaar kwam er een anonieme klant langs bij elke deelnemende bakker. Het verslag van die man of vrouw leverde Huis Avalanche uiteindelijk een finaleplaats op. Het nieuws kwam voor beide uitbaters niet geheel onverwacht. Het koppel is al zo'n tien jaar in de weer om de zaak in de kijker te zetten.

'We moesten voor de prijsuitreiking een heel dossier opmaken. Daarin moesten we vooral uitleggen op welke vlakken we ons onderscheiden van andere bakkerijen. Dat is duidelijk: we ontwikkelen nogal wat nieuwigheden. Eén van de redenen waarom ze ons uitkozen voor deze finaleplaats, is het feit dat we creatief uit de hoek komen als we nieuwe producten of acties lanceren. Zo verkochten we ooit chocolade en marsepein rond het thema Kiekeboe, het stripverhaal van Merho. De tekenaar zelf hielp ons bij het promoten van de producten.'

De vier andere geselecteerden voor de finale zijn Huize Goegebeur uit Roeselare, Brood & Banket De Vriendt uit Waarschoot, Wouters Brood & Patisserie uit Kalmthout en Patisserie De Keyser uit Dendermonde. 'Behalve onze West-Vlaamse collega's in Roeselare kennen we onze tegenkandidaten eigenlijk niet zo goed', bekent Stephanie. 'Het is natuurlijk wel zo dat we ondertussen al een en ander over ze hebben opgezocht. Of we een grote kans maken op de award, valt moeilijk te zeggen. Het is vooral de bedoeling om bezig te blijven zoals we al tien jaar bezig zijn. Na al die jaren staat onze werkwijze immers redelijk goed op punt. We blijven creatief bezig.'

Op 27 september wordt de Bakery Management Award uitgereikt tijdens een vakbeurs in Gent.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio