Zinderend slot na rood Vrancken

Kortrijk leek op weg naar een stunt maar struikelde in de slotminuten na een rode kaart voor Vrancken.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Ibou haalde verrassend uit, Jorgacevic tilde de knal over de lat. Vlak voor de rust kopte Vandenbroeck een vrije trap van Kums tegen de touwen. Na de rust kopte Ljubijankic via de vingertoppen van Verbauwhede op de lat. De thuisploeg vergat een tweede keer het nekschot toe te dienen. Messoudi vlamde van dichtbij op Jorgacevic, Benteke tikte de herkansing naast. Rosales kopte op de lat, waarna Custovic van de sokken werd gelopen door Pavlovic. Verbauwhede redde de penalty van Custovic, maar de Brugse huurling werd toch nog geklopt, na de uitsluiting voor Vrancken. Eerst werkte Custovic de gelijkmaker onorthodox in doel, in de toegevoegde tijd maakte Lepoint de 1-2.

Preud'homme koos voluit voor het offensief: slechts twee verdedigers en niet minder dan zes aanvallers kwamen er in totaal in actie. Wouter Vrancken stond nog geen tien minuten op het veld maar smeerde KV Kortrijk de eerste uitsluiting van het seizoen aan. Een domme zo bleek. Jean-Marie Pfaff gaf de aftrap en deed dat voor een keer zonder show, wel met kraagreclame. Peter Vervecken (5) keurde een goal van Pieroni terecht af, floot een terechte strafschop voor AA Gent. Gaf tussendoor geen penalty voor Pieroni en de fout die de 1-0 inluidde was er geen. Verloor na de rust de pedalen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.