Onderzoek naar twee verdachte overlijdens

Onderzoek naar twee verdachte overlijdens

Fietser dood op fietspad in Heusden-Zolder Foto: ppn

HEUSDEN-ZOLDER/TONGEREN - De parketten hebben de handen vol met verdachte overlijdens. Een man in Heusden-Zolder stierf wellicht een natuurlijke dood. Een vrouw in Tongeren ondergaat een autopsie.

Zowel het parket van Tongeren als de collega's van het arrondissement Hasselt zijn woensdag belast met een verdacht overlijden van een zestigplusser. Voorbijgangers vonden gisteren in de vroege voormiddag het levenloze lichaam van een fietser in Heusden-Zolder. De 66-jarige man lag in de berm van het fietspad tussen het Albertkanaal en het bruggetje aan de Zolderseweg. De lokale politie ging ter plaatse en vond op het eerste gezicht geen sporen van geweld. Het parket van Hasselt stuurde een wetsdokter om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Omdat het om een druk fietspad gaat, kwam de brandweer een tent plaatsen. Na het onderzoek op het lichaam bleek al snel dat het om een natuurlijk overlijden ging. Het slachtoffer kreeg vermoedelijk een beroerte.

Ook het gerecht van Tongeren startte een onderzoek nadat het woensdagochtend in een appartement aan de Eeuwfeestwal een overleden vrouw van 65 jaar werd gevonden. Ook daar kwamen deskundigen langs. Ze voerden een sporenonderzoek uit in de flat. Op dit ogenblik zijn er geen aanwijzingen die duiden op kwaad opzet of de betrokkenheid van een derde bij het overlijden. Voorlopig ontbreken alle sporen, maar het onderzoek is nog niet afgerond. 'We kunnen alleen mededelen dat de wetsdokter morgen een inwendige lijkschouwing zal uitvoeren om de precieze doodsoorzaak te achterhalen', zegt de Tongerse persmagistraat Bruno Coppin.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio