Racing Waregem wil negen op negen halen

WAREGEM/IZEGEM/HARELBEKE - 3DE KLASSE A

Racing Waregem wil negen op negen halenRacing Waregem is goed op weg om de laatste drie matchen telkens met winst af te sluiten. Op het veld van Willebroek won het alvast probleemloos met 0-2. De Rassing is ook al zeker van de eindronde.

'Negen op negen was inderdaad de doelstelling', bevestigt Bart Vlaeminck. 'Wel is het mooi mee genomen dat wij nu al zeker zijn van de eindronde. Zo kunnen wij echt zonder druk spelen, hoewel wij nog graag de tweede plaats willen pakken. Wij zetten meteen druk en kregen ook de meeste kansen. Dupont, die zich erg scherp toonde, bracht ons dan ook verdiend voor. Willebroek, dat duidelijk naar het einde van de competitie hunkert, stelde daar bitter weinig tegenover. Uiteindelijk zorgde Dupont met zijn tweede van de namiddag voor zekerheid.'

'Nul-twee dus en de boeken konden dicht. Geen twee zonder drie echter en nu willen wij ook Oudenaarde kloppen. Het zou mooi zijn mochten wij met een negen op negen naar de eindronde kunnen', aldus Bart Vlaeminck. (ids)

Waregem4DE KLASSE A

Izegem houdt Wielsbeke in bedwang, Harelbeke te zwak voor Winkel

FC Izegem speelde de rol van scheidsrechter in het titeldeldebat zoals het hoorde. Het kon de buren van SC Wielsbeke in bedwang houden. David Baert maakte na acht maanden afwezigheid zijn rentree. Op 19 september in de thuismatch tegen Ieper werd de van Torhout overgenomen Baert het slachtoffer van gescheurde kruisbanden.

'Ik besefte onmiddellijk dat mijn seizoen gedaan was. Ik liet mij snel opereren, maar de revalidatie verliep vlot. Ik speelde een halfuur met de beloften en mocht vorige week invallen op verplaatsing. Ik hield het 50 minuten vol en ondervond weinig of geen hinder. Zondag tegen Wielsbeke mocht ik starten en het ging eveneens goed. Ik speelde 80 minuten zonder reactie en voel me langzaam maar zeker weer de oude worden', aldus David Baert.

'Er was duidelijk een klassenverschil', vond Beni Vervaecke, trainer van SW Harelbeke. 'Winkel met al zijn ervaring strafte elk foutje af en scoorde aan honderd procent. Na de rust zorgde mijn vrij jonge ploeg nog voor wat weerwerk.'

'Voor de rust hadden we het moeilijk en de vroege tegengoal maakte het allemaal nog moeilijker. We herpakten ons in de tweede helft, al geloofden we er eigenlijk nooit in om terug te komen', wees Pieter-Jan Ruysschaert op een betere tweede helft. 'Jammer dat we ons niet hebben kunnen redden. De opdracht voor volgend jaar is duidelijk: zo hoog mogelijk eindigen. Het kan toch niet dat een stad en een ploeg als Harelbeke provinciaal moet spelen.' (kv, jak)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio