Squash

Jan Van Den Herrewegen pakt nipt naast eerste Belgische titel

Jan Van Den Herrewegen pakt nipt naast eerste Belgische titel

Jan Van Den Herrewegen smb Foto: © SMB

OUDENAARDE - De Oost-Vlamingen speelden de eerste viool op het BK in Herentals. Met een duel tussen Tom De Mulder en Jan Van Den Herrewegen werd zowaar een Oost-Vlaamse finale gespeeld.

Topfavoriet en meervoudig Belgisch kampioen Stefan Casteleyn moest wegens een operatie afzeggen. Dat forfait klonk als muziek in de oren van enkele youngsters die zo hun kansen zagen groeien op een Belgische titel. Tom De Mulder en Jan Van Den Herrewegen bleven in de halve finale de baas over de LSF-toppers Greg Lecerf en Alexander Benassi. Beide achttienjarigen maakten er nadien een spannende finale van.

Jan Van Den Herrewegen won de eerste set met 8-11, maar moest de twee volgende sets aan zijn opponent van Bateas Gent laten met 11-9 en 12-10. Van Den Herrewegen bleef in zijn kansen geloven toen hij de vierde set kon pakken met 9-11. In de vijfde en beslissende set moest de speler van Recrean Oudenaarde eervol het hoofd buigen met een 11-7 nederlaag. Hij greep zo nipt naast zijn eerste Belgische titel.

'Ook in de jeugdreeksen werd ik nog nooit kampioen. Deze titel op de het hoogste vlak zou dus wel wat losgemaakt hebben, maar ik ben in feite niet ontgoocheld. Ik heb me volledig gegeven en heb me niets te verwijten. Het verschil lag misschien wel in het feit dat Tom De Mulder zich de voorbije weken voluit op dit BK kon richten, terwijl ik mijn voorbereiding moest combineren met mijn studies', aldus Van Den Herrewegen, die ook vorig jaar de finale verloor, toen van Stefan Casteleyn.

Het talent uit Oudenaarde blijft squash combineren met zijn studies burgerlijk ingenieur. 'Niet makkelijk, maar ik probeer toch ook op sportief vlak hoog te mikken. Het EK -19 in Porto in april, zowel individueel als per ploeg, en een maand later het EK bij de seniores in Nürnberg, zijn wedstrijden waarin ik me wil laten gelden.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio