Grote werken Stationsomgeving starten volgende week

Nieuwe tunnel onder spoorweg

Nieuwe tunnel onder spoorweg

De werken die volgende week starten aan de stationsomgeving zijn zeer ingrijpend. jhw Foto: © jhp

KAPELLE-OP-DEN-BOS - Op woensdag 25 januari starten de ingrijpende werken in de stationsomgeving van Kapelle-op-den-Bos. Er komt onder meer een gescheiden tunnel voor fietsers en voetgangers om de veiligheid te verhogen.

Burgemeester Else De Wachter (SP.A): 'In eerst fase zal de beplanting op de spoorwegbermen worden verwijderd. De aannemer start in de Spoorwegstraat, tussen de Oudstrijdersstraat en de Jan Hammeneckerstraat.'

Er geld dan op werkdagen van 8 tot 16 uur een parkeerverbod en mag alleen plaatselijk verkeer door.

Vervolgens wordt het gedeelte in de Spoorwegstraat, tussen de Jan Hammeneckerstraat en de Kuiermansstraat, aangepakt. Ook daar geldt dan een parkeerverbod. Daarna rooit men in twee fasen de andere zijde van de spoorwegberm.

Begin februari starten de grondwerken die nodig zijn voor de aanbouw en het plaatsen van de nieuwe spoorwegtunnel. Hiervoor moet er naar schatting 5.000 kubieke meter grond weggegraven en vervoerd worden. Dat zal tot eind mei duren.

De Spoorwegstraat tussen Jan Hammeneckerstraat en de Kuiermansstraat wordt dan ook voor alle doorgaand verkeer afgesloten. Ter hoogte van de fietsenstalling, vooraan in de Spoorwegstraat, wordt een voorlopige trap aangelegd die de reizigers moet toelaten het perron te bereiken.

Pinksterweekend

Tijdens het pinksterweekend zal er geen reizigers- en goederentreinverkeer zijn omdat dan de tunnel onder de sporen wordt geplaatst. Er wordt een vervangende busdienst ingelegd.

In juni wordt de tunnel verder afgewerkt en volgen de bouw van de nieuwe trap naar het perron en de vernieuwing van de perrons.

Tijdens deze werken, die vermoedelijk duren tot het einde van het jaar, blijft op- en afstappen mogelijk.

De gemeente onderhandelt ook met het bedrijf Eternit om ook daar extra parkeerruimte te kunnen gebruiken. De politie zal geregeld controleren.

De werken worden integraal door spoorwegbeheerder Infrabel gefinancierd. De gemeente onderhandelt nog met het Vlaams Gewest om de omgeving van het sociaal woonproject 'Verbindingsweg' veiliger aan te passen en een snelheidsremmende ingreep aan de stationsomgeving uit te voeren.

Bij het woonproject 'Verbindingsweg' wordt een doorgang naar het centrum behouden langsheen de Nieuwstraat.

Inwoners die vragen hebben, kunnen terecht bij het gemeentebestuur via info@kapelle-op-den-bos.be of via de technische dienst via tel. 015-71.32.71.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio