Scholieren vieren Joke Day

Scholieren vieren Joke Day
HALLE - Het leek even op een vervroegd carnaval maar het waren de meer dan 300 laatstejaars van het Heilig Hart College die gisteren voor een bont gekleurd verkleed feestje zorgden in Halle.

De scholieren hebben nog precies honderd dagen te gaan op de schoolbanken in het secundair onderwijs vooraleer ze dit hoofdstuk kunnen afsluiten. Om dit te vieren bedacht elke klas een thema en stak zich in aangepast plunje. Zo liepen er gisteren legomannetjes, eskimo's, vikings, een horde Lara Croften, Barbies en meer van dat leuks door de Halse straten.

Na een gezamenlijk ontbijt stond er in de voormiddag een stadsspel op het programma waarbij de verschillende klassen het tegen elkaar opnamen. Tijdens de middagpauze gaf elke klas het beste van zichzelf tijdens een ingestudeerd dansje waarvan de andere leerlingen van de school mochten genieten. In de namiddag volgde nog een sfeervolle eigen versie van het swingpaleis. 's Avonds was er fuif in 't Vondel.

'Naar deze unieke dag hebben we al maanden uitgekeken', vertellen de leerlingen Lotte en Sofie. 'We hebben er ook heel wat tijd in gestoken. Zo organiseren de meeste klassen op voorhand zelf een fuif om hun kostuums te financieren. Tijdens de middagpauzes kwamen we dan ook geregeld bij elkaar om onze Joke Day in elkaar te puzzelen en ons dansje te leren. Het is een dag die we wellicht niet snel zullen vergeten.'

Bekijk meer foto's op www.nieuwsblad.be/halle

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio