voetbal 3de klasse b KV TURNHOUT-HOOGSTRATEN

Middenvelder Tom Proost neemt morgen tegen Hoogstraten afscheid van zijn KV Turnhout

Middenvelder Tom Proost neemt morgen tegen Hoogstraten afscheid van zijn KV Turnhout

Tom Proost: 'Ik wil voetballen. Met een plaats op de bank kan ik me niet verzoenen.' smb Foto: © SMB

TURNHOUT/HOOGSTRATEN - Tom Proost kende slechts één club tot nu toe: KV Turnhout. 'Ik besef dat het tijd is om andere lucht op te snuiven. Ik had een gesprek met de trainer en pas niet meer in zijn plannen', zegt Tom Proost (23).

Het sleepte al een tijdje aan. Maar gisteren liet Tom Proost er geen misverstand meer over bestaan.

'Ik hoop dat ik morgen mag spelen en die wedstrijd tegen Hoogstraten wordt meteen mijn laatste voor KV Turnhout. De trainer heeft mij gezegd wat hij van mijn prestaties vindt. We zitten niet op dezelfde golflengte. Dan is het beter om te vertrekken', zucht de middenvelder.

'Ik wil vooral voetballen. Met een plaats op de bank kan ik me niet verzoenen. Uiteindelijk heb ik ervaring opgedaan in tweede en derde klasse en 130 wedstrijden in het eerste elftal van KV Turnhout gespeeld. Ik onderhandel met een aantal tweede-en derdeklassers. Uit de buurt? Daar wil ik niet op antwoorden', ontwijkt de ex-jeugdspeler van Turnhout de vraag.

Voor het eerst in zijn carrière zal hij niet meer het shirt van KV Turnhout dragen.

'Eens een Bink, altijd een Bink. Ik geef toe dat het een vreemd gevoel is', aldus Proost. 'Ik ben geboren en getogen in Turnhout. Ik ken iedereen in de club en omgekeerd.'

'Het wordt een hele aanpassing en verandering. Alleszins ga ik op zoek naar een club die het mij mogelijk maakt om mijn voltijdse job in het onderwijs te behouden.'

Herinnering

Bij KV Turnhout maakte hij heel wat mee. Ook de financiële perikelen van de laatste jaren.

'Het financiële aspect speelde uiteraard een rol in mijn beslissing. Maar het was niet doorslaggevend. Het sportieve aspect primeert. Je moet het vertrouwen hebben van de trainer. Als dat ontbreekt, wordt het moeilijk en dringt een vertrek zich op', beaamt Proost.

Het is niet zeker of Proost een afscheid in schoonheid is gegund.

'Ik hoop dat ik morgen toch aan spelen toekom. Gelukkig maak ik deel uit van de selectie. Ik heb heel veel fans bij Turnhout. Het zou mooi zijn dat ik tegen Hoogstraten afscheid kan nemen van hen.'

'Wat mijn mooiste herinnering is? Ongetwijfeld de titel in derde klasse en de ervaring die ik opdeed in tweede klasse. Zonde dat ik uitgerekend in die periode in tweede klasse tweemaal een beenbreuk opliep', blikt Tom Proost terug op zijn Turnhoutse periode.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio