Geert Van Goethem niet meer op SP.A-lijst

HAMME - Gemeenteraadslid Geert Van Goethem (54) zal in oktober volgend jaar geen kandidaat meer zijn voor de SP.A op de kartellijst met Groen!.

‘Een politiek mandaat is nog moeilijk te combineren met mijn job als professor geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Gent', verduidelijkt Van Goethem zijn keuze. ‘Zelfs als gemeenteraadslid moet je op een semi-professionele manier aan politiek kunnen doen en die taak er niet zomaar bij nemen.'

De historicus zetelt al sinds 1994 in de gemeenteraad en werd door de SP.A zowel in 2000 als zes jaar later uitgespeeld als kandidaat-burgemeester. ‘In 2000 was het bijna zover, nadat we van de toenmalige oppositiepartijen een voorstel kregen om een coalitie te vormen. We hadden toen echter al een akkoord met CD&V en dat hebben we willen naleven, ook al steunde ook onze partijtop het voorstel. Ik heb nog steeds geen spijt van onze beslissing toen. Voor de komende kiescampagne zal ik mijn partij voluit blijven steunen en zal ik ook inzetten op mijn zoon Jeroen', besluit Van Goethem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio