Verdronken schipper: geen kwaad opzet

De 62-jarige Willem Kant, de zakenman uit Temse die zondagmiddag levenloos uit het water werd gehaald in de jachthaven Fevaca in Willebroek, is zo goed als zeker geen slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat heeft het Mechelse parket bevestigd. Kant, die van Nederlandse afkomst was maar al jaren in Tielrode woonde, was eigenaar van een bedrijf dat in vangrails deed. Hij bouwde ook een hotel en brasserie in Temse.

(tdk)

Vrij snel doken in Temse geruchten op dat Willem Kant om het leven was gebracht, maar dat wordt door parket formeel tegengesproken.

‘Er is een autopsie uitgevoerd en daaruit blijkt dat de man zo goed als zeker accidenteel in het water is gesukkeld', zegt Steven De Winter van het Mechelse parket.

Willem Kant was zaterdagavond naar een feestje geweest. In de loop van zondagochtend sukkelde hij in het water. Toen zijn familie en vriendin geen contact met hem kregen, contacteerden ze het hotel vlakbij de jachthaven en werd korte tijd later het lichaam van Willem Kant aangetroffen. De man dreef op enkele meters van zijn peperduur jacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus