500 boeken 110 jaar processie verkocht

500 boeken 110 jaar processie verkocht

Johan Van Wiele en Vic Everaet hebben twee jaar aan het boek gewerkt.ego Foto: © ego

OPWIJK - Met een academische zitting in de schuur van het Hof ten Hemelrijk werd het boek over 110 jaar Paardenprocessie voorgesteld.

Met een academische zitting in de schuur van het Hof ten Hemelrijk werd het boek over 110 jaar Paardenprocessie voorgesteld.

Het werk van de hand van oud-burgemeester Vic Everaet (77) en Johan Van Wiele (67) telt 270 bladzijden en 380 afbeeldingen. Van de duizend exemplaren zijn er al ruim de helft verkocht. 'Het gemeentebestuur bestelt er 25 exemplaren van', zegt Willy Segers, voorzitter van het Sint-Pauluscomité.

Cultuurhistorisch erfgoed

'Zaterdag worden ze te koop aangeboden op de tuinmarkt in Opwijk-centrum en later verkopen we ze ook op de rommelmarkt in Mazenzele.' Het boek kost 30 euro. Segers is opgetogen met het werk. 'De auteurs hadden toegang tot heel wat bronnen en hadden de tijd, maar ze hebben het ook willen doen. Het boek behoort nu tot het Opwijks cultuurhistorisch erfgoed.'

Beide comitéleden hebben twee jaar gewerkt aan het boek. 'Toen ik verleden jaar in april dacht dat het boek af was, vond ik bijkomende informatie, goed voor nog eens 70 bladzijden', zegt Everaet.

Massa informatie

'Mijn schoonvader Paul Lindemans was bijna een halve eeuw de spil rond de Sint-Pauluspaardenprocessie. Hij liet een massa informatie achter.'Vic Everaet deed de opzoekingen. Johan Van Wiele bewerkte de teksten en maakte de lay-out.

110 jaar Sint-Pauluspaardenprocessie is te koop op het secretariaat van het gemeenschapscentrum, in dagbladwinkels in Opwijk-centrum, Nijverseel en Mazenzele en bij de Standaard Boekhandel in Merchtem.

www.paardenprocessie.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio