107 kaarsjes voor Clementine

Foto: © Vuylsteke Eddy

GERAARDSBERGEN - Met haar 107 jaar is Clementine Duchau met voorsprong de oudste inwoonster van de stad. Haar verjaardag werd gevierd met familie en vrienden.

Dat Clementine zaterdag haar 107de verjaardag vierde was de zeer kranige dame niet aan te zien. Ze is nog heel pienter en houdt van een babbeltje. Dat ze zo oud zou worden, daar had Clementine helemaal niet op gerekend. Maar nu het zover is, is ze niet van plan om op te geven. ‘Ik doe er nog enkele jaartjes bij', zegt Clementine vastberaden.

Ze is de oudste Geraardsbergenaar en ook in het woonzorgcentrum Denderoord is ze de ouderdomsdeken. Daar worden dit jaar nog drie honderdjarigen gevierd.

Clementine woont pas sedert 2009 in het Denderoord. ‘Eigenlijk was ze liever thuis blijven wonen maar dat ging niet meer', zegt schoondochter Nelly Van Schoors die zich samen met haar man Simon De Clerck, de zoon van de jarige, ruim vijftig jaar over Clementine heeft ontfermd.

‘Clementine werd snel weduwe maar ze heeft die beproeving goed doorstaan, ze heeft een heel sterk karakter.' Clementine mist de huiselijke sfeer wel maar past zich toch aan aan het gemeenschapsleven in het Denderoord. Haar zoon bezoekt haar elke dag.

Kaartjes

Het verplegend team van het woonzorgcentrum had voor Clementine een verrassing in petto. Via deze krant werd gevraagd om de 107-jarige verjaardagskaartjes te sturen. Een oproep die niet in dovemansoren is gevallen want Clementine werd overladen met gelukwensen. Die vormden samen met een foto-overzicht van haar leven een tijdelijke expo in het Dender-

oord.

De fanfare van de KSA zorgde voor feestelijke muziek, Clementine genoot met volle teugen van haar verjaardag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio