Kranig stel deelt 200 jaar geschiedenis

Maurice (102) en Aurelia (98) wonen nog altijd thuis

Foto: © Erwin Mynsberghe

LOTENHULLE - Maurice Oosterlinck uit Lotenhulle vierde gisteren zijn 102de verjaardag. Samen met zijn vrouw Aurelia (98) deelt hij 200 jaar geschiedenis. Het stel woont nog steeds zelfstandig.

Schepen van Burgerzaken Dirk De Smul (CD&V) had gisteren een flinke geschenkenmand mee naar de Steenweg op Deinze, de straat in Lotenhulle waar de jarige Maurice Oosterlinck samen met zijn vrouw Aurelia Versele al decennia woont.

Door de gezegende leeftijd van het stel is de schepen de afgelopen jaren er bijna kind aan huis geworden. Vorige maand nog was er de viering van hun 70ste huwelijksverjaardag en gisteren dus de 102de verjaardag van Maurice. 'Ik weet niet meer wat ik moet zeggen', zei De Smul bij het overhandigen van de geschenken waarna hij de het gelukwenstelegram van de koning en de koningin voorlas.

Doordat Maurice zijn vrouw Aurelia 98 is, deelt het koppel nu 200 jaar geschiedenis. Hun gezamenlijke reis begon officieel met hun huwelijk op 1 oktober 1941. Maar de vonk sloeg al een tijdje eerder over op de kermis van Nevele. 'Aurelia was daar met de fiets. Die stond aan de feesttent gestald en ik bood aan om haar te helpen en naar huis te vergezellen maar ze had toen blijkbaar al een andere jongen op het oog. 's Anderendaags zag ik haar opnieuw op de kermis, ik waagde mijn kans en toen lukte het wel', vertelt Maurice. Dirk was bekend als garagehouder in Lotenhulle, maar in zijn jonge jaren was hij ook een fervent coureur. 'Ik heb nog tegen Poeske Scherens gekoerst', vertelt hij.

Met de steun van Familiehulp wonen Maurice en Aurelia nog steeds zelfstandig in hun huis. Ze volgen met veel aandacht de actualiteit door dagelijks Het Nieuwsblad te lezen, waarbij vooral het sportgebeuren de meeste tijd krijgt. 'Maurice zou 's nachts opstaan om naar het tennis te kijken', vertelt dochter Lucrèce. 'Hij is een grote fan van Kim Clijsters, maar momenteel mankeert het hem een beetje doordat ze sukkelt met een blessure. Gelukkig keert Kim binnenkort terug.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio