Film van de wedstrijd

Cancellara verrast

Hushovd geeft op - Na amper 14 km geeft de zieke Thor Hushovd op.

Eerste vlucht - Een groep van 24 scheurt zich af, met o.a. Rosseler, Tjallingii en Hutarovich. Meer dan 2' (km 80) krijgen ze niet.

Val van Nuyens - Nuyens, het eerste uur al gevallen, en Klier gaan de gracht in (km 120). Onze landgenoot kan moeizaam verder, maar de Duitser moet naar het ziekenhuis. In de aanloop naar de hellingzone gaat Saxo stevig aan de leiding sleuren. Op de Eikenberg (km 136) blijven ze voorin met zes over (Vantomme, Rosseler, Tjallingii, Van Dijk, Klostergaard en Moinard) maar het peloton volgt op 1'. Op de Stationsberg (km 141) moeten Van Dijk en Moinard er af.

Boonen op Taaienberg - In de stormloop naar de Taaienberg (km 142) schuift Nuyens een derde keer onderuit, samen met Cancellara en Tankink. Dit keer staakt hij de strijd. Vlak voor de stenen gaat Boonen voluit, maar rijdt zich vast in de gelosten van de grote vlucht. Achter de vier koplopers blijven ze nog met 25 samen, maar al snel komt een grotere groep bij.

Boonen op Paterberg - Vier ploegmaats van Boonen loodsen de kopman naar de Paterberg (km 162). Die pakt uit met een stevige versnelling. Voorbij de top pikken Flecha en Cancellara aan. De drie vliegen naar de vier koplopers. Achter hen volgt een groepje van zeven achtervolgers met Langeveld, Boom, Martens, Leukemans, Marcato, Burckhardt en Pozzato.

Drie op kop - Op de Oude Kwaremont laten Cancellara, Boonen en Flecha hun gezellen achter. Pozzato probeert samen met Rosseler de kloof te overbruggen. Op de Knokteberg (km 176) komen de twee tot op 10” maar een nieuwe forcing van Boonen wordt hen fataal.

Cancellara op kousenvoeten - Op een kleine 2 km van de streep demarreert Cancellara zijn gezellen los uit het wiel. Boonen sprint zich tweede.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.