Oliver & Co in Eksaarde is opvolger van 't Stoveken in Zele

Nieuw restaurant op de Dam

© © Lieselotte Cowie

Eksaarde is een restaurant rijker: Oliver & Co op de Dam. De zaak serveert zowel luxueuze gerechten zoals kreeft als streekproducten zoals paardenworsten.

Lieselotte Cowie

Zestien jaar lang hielden Oliver Rombaut en Miranda Heye 'tStoveken in Zele open. 'Die zaak zat in een huurpand', vertelt Miranda Heye. 'Maar we waren al langer op zoek naar een gebouw dat we konden kopen. Bovendien moest er een grote woonruimte aanpalen, want in Zele zaten we een beetje krap.' Die mogelijkheid deed zich voor in Eksaarde.

Het nieuwe restaurant biedt ongeveer hetzelfde eten als 't Stoveken in Zele. 'We hebben een maandmenu, maar ook suggesties zoals kreeft. Langs de andere kant mikken we met onze lunchgerechten ook op de werkmens', vertelt Heye. 'Voor 25 euro kan je 'smiddags een voor- en hoofdgerecht krijgen, met een dessert of verwenkoffie. Bovendien serveren we het aan een redelijk tempo zodat het eten niet te veel tijd in beslag neemt.'

Een jaar heeft het koppel verbouwd. 'Het was best wel zwaar, omdat we ook nog eens onze andere zaak openhielden. Tussen drie en zes uur 'smiddags waren we telkens toe in 't Stoveken. Olivier kwam dan dikwijls klussen in Eksaarde. Hij had een wekker bij die om half zes afliep, zodat hij zich kon haasten naar Zele', zegt Heye. 'Er is best veel veranderd, maar toch wilden we het karakter van het gebouw behouden. Hier en daar gaven we wel moderne toetsen aan het geheel.'

Het koppel kreeg al veel positieve reacties. 'Ongeveer de helft van ons huidig cliënteel zijn oude klanten die ons gevolgd zijn van Zele naar Eksaarde. Maar ook in Eksaarde krijgen we leuke reacties. Het is een ander publiek', vertelt Heye. 'In Zele hadden ze een meer afwachtende houding, terwijl ze dat hier niet hebben.' Die lovende reacties hebben ongetwijfeld te maken met het motto dat het koppel nastreeft. 'We willen alles vers, vers en nog eens vers. Het enige nadeel is dat we af en toe op zondag niet meer alles wat op de kaart staat, in huis hebben.'

Het tweetal heeft geen schrik dat de zaak op de fles gaat zoals het vorige restaurant op de Dam. 'We doen ons uiterste best en hebben al zestien jaar ervaring. Bovendien letten we erop dat we het geld niet de deur laten uitvliegen', zegt Heye.

Rombaut is chef-kok en Heye houdt zich bezig met de zaal. 'We zijn het gewoon dat we elk ons eigen domein hebben. Ondertussen zijn we achttien jaar samen en kunnen we het onderscheid goed maken tussen wanneer we collega's zijn en een koppel.'

Oliver & Co, Dam 2, Eksaarde, tel. 09-336.02.29., gesloten op dinsdag en woensdag.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio