Oude rockers zetten Grote Markt in vuur en vlam

Oude rockers zetten Grote Markt in vuur en vlam

Het waren vooral oudere rockliefhebbers die de tweede dag uit de bol gingen. ibo Foto: © Inge Bosschaerts

TIENEN - Op de tweede dag was het Suikerrock-podium vooral aan mannen op leeftijd. Iggy & The Stooges en Deep Purple toverden het Tiense stadsfestival even om tot een retro-festijn. Opener Triggerfinger mocht voor de jeugdige - nou ja - tegenhanger zorgen.

De zilveren jubileumeditie van Suikerrock lokte gisteren 16.000 bezoekers naar de binnenstad van Tienen. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers lag net als op de openingsdag wat hoger, en daar zaten de headliners ongetwijfeld voor iets tussen. Zowel punkveteranen Iggy & The Stooges als de rockers van Deep Purple zijn de zestig al vlotjes gepasseerd en lokten dan ook heel wat oudere rockliefhebbers naar de Grote Markt van Tienen.

Al moet het gezegd: van hun podiumgedrag viel geen leeftijd af te lezen. Iggy Pop zette samen met zijn Stooges de markt in vuur en vlam. Bovenkledij uit, de broek laag op de heupen en dansmoves waarmee een voodoopriester een hele meute kan bezweren: meer was er niet nodig om het publiek op de hand te krijgen. Iggy & The Stooges hadden de bal gisteren bovendien maar binnen te koppen, want de Belgische livesensatie Triggerfinger had als opener van de tweede Suikerrockdag het pad al geëffend. Met hun hits All this dancin' around en Love lost in love kregen ze de handjes al meteen op elkaar.

Headliner Deep Purple stond twee jaar geleden ook al eens op het Suikerrock-podium, maar de fans van het eerste uur kregen gisteren een totaal andere show voorgeschoteld. Ian Gillan en de zijnen hadden de The Neue Philharmonie Frankfurt meegebracht. Iets wat de organisatoren voor een technisch probleem zette. Want een band als Deep Purple huisvesten: allemaal goed en wel. Maar ook nog eens een 45-koppig symfonisch orkest kwijtraken? Dat was andere koek. Stageco ontwierp daarom een nieuw Suikerrock-podium. 'Groter, en hoger dan andere jaren', zegt organisator Walter Kestens (46) uit Tienen. 'Het is vier meter dieper en twee meter hoger dan vorig jaar. Het podium heeft een oppervlakte van 20 op 25meter. Een mastodont, ja. En een huzarenstukje om op te bouwen ook. Alles moet perfect zijn. Vergeet niet dat er aan zo'n podium ook nog eens voor een paar ton aan lampen en geluidsinstallaties komen te hangen.'

Radiozender Studio Brussel mocht met zijn Afrekening-fuif een punt zetten achter de tweede dag van Suikerrock. De komende twee dagen is het podium onder meer nog voor Moby, Basement Jaxx, Bart Peeters, Natalia en Roxette.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio