Ann Vansteenkiste neemt fakkel over van Joris Hindryckx

Burgemeester voor acht maanden

Joris Hyndrickx. kds Foto: © Kurt Desplenter

HOUTHULST - Op maandag 7 mei is Ann Vansteenkiste de nieuwe burgemeester van Houthulst. Binnenkort legt ze haar eed af voor de provinciegouverneur.

‘Het zal niet makkelijk zijn om Joris Hindryckx (CD&V) op te volgen. Hij is de onbesproken politieke leider van de gemeente en dat sinds vele jaren. Hij is de man die de dossiers door en door kent. Ik besef dat de acht maanden die mij resten moeilijk zullen zijn', vertelt Ann Vansteenkiste (CD&V).

‘In die korte tijd zal ik samen met de schepenen de lopende zaken afwerken. De grote projecten, zoals de dorpsrenovatie van Klerken en Merkem, en de bouw van de kinderopvang en de grote wegenwerken, lopen op hun einde of zijn zelfs al volledig gerealiseerd. Met nieuwe projecten voor de dag komen op het einde van een bestuurperiode is niet meer aan de orde. Je kan niet zo maar rap rap iets groots uit de mouw schudden', zegt Ann Vansteenkiste (40).

‘Ik zal proberen een burgemeester midden de mensen te zijn. Ik zal verder mijn contacten met de bevolking uitbouwen, luisteren wat er leeft en horen waar de knelpunten zitten. Dat is voor mij de leerschool die van pas zal komen voor de volgende legislatuur. Ik wil een aanspreekpunt voor de bewoners zijn. Ik sta erop dat Houthulst een warme gemeenschap blijft. Vandaar dat ik vanaf mei maar halftijds meer zal werken, zodat ik meer in het gemeentehuis kan zijn. Daardoor zal ik beter de polsslag voelen van Houthulst', aldus Ann Vansteenkiste.

Ann Vansteenkiste is afkomstig uit de Stadenstraat in Zarren. Ze is gehuwd met Dirk Lamote en is moeder van Mariet (12) en Robbe (10). Ze is schepen sinds 2006. Daarvoor was ze enkele jaren raadslid van het OCMW. Beroepshalve is ze consulent bij de CM.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio