Smart forspeed Concept: terugkeer van de Crossblade?

Foto: © www.vroom.be

Denk even terug aan de Crossblade. Deze Smart werd ontdaan van alles wat hedendaagse auto's comfortabel maakt (een dak, deuren, ...) en kostte een klein fortuin. Puur snobisme? Niet echt, want het concept had ook de verdienste om de sterke rijbelevenis van een auto zonder franjes terug te brengen. De nieuwe forspeed keert terug naar het concept van de Crossblade, maar dan met elektrische aandrijving.

Alleen maar fun

Verwijder het dak, de deuren, de voorruit en elke vorm van comfort en je krijgt een auto als de forspeed. Bij wijze van opsmuk en als modern tintje zijn de lichten voorzien van led-streepjes die er hightech uitzien. In het interieur heerst een minimalistische en functionele sfeer. De zetels weerstaan alle weersomstandigheden. En stel dat het toch regent, dan kun je het interieur afdekken met een zeil zoals bij de oude Britse roadsters van weleer. In tegenstelling tot die Britse bolides is de technologie hier wel helemaal top. Zonnecellen omringen het interieur en leveren energie, handig om de smartphone in het dashboard weer op te laden.

Elektrisch

Om deze tweezitter aan te drijven, doet Smart een beroep op een elektrische motor met 40 pk, die zijn vermogen ziet stijgen tot 47 pk met een overboostfunctie. Jouw kapsel zal zeker uit vorm zijn, want dit autootje spurt van 0 tot 60 km/u in 5,5 seconden. Met een topsnelheid van 120 km/u hoef je de flitspalen niet te vrezen. De lithium-ionbatterijen halen een autonomie van 135 km.

Smart 454: breien

Smart ForTwo: zachte evolutie

Smart Fortwo cdi: CO2-kampioen

Smart Fortwo elektrisch: in productie

Smart Fortwo door Lorinser : mini bodybuilding

Smart Fortwo Brabus : bijna 100 pk !

Smart ForTwo cabriolet Brabus : vitamineconcentraat

Nieuwe Smart Fortwo : meer nieuws

Nieuwe Smart ForTwo : nog altijd dezelfde !

Nieuwe Smart Fortwo : niet voor dit jaar

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees