Audi Ice Experience: hou je van glijpartijen?

Foto: © www.vroom.be

Bevroren meren vind je in onze contreien niet op elke hoek van de straat. Daarom ontwikkelde Audi de Audi Ice Experience die je de kunst van het rijden op ijs aanleert op een bevroren meer in Finland. Een subtiele kunst, die van jou een betere bestuurder maakt in alle omstandigheden. En dan is er nog het grandioze en fascinerende landschap. In afwachting van een grote reportage alvast een voorsmaakje.

Drie niveaus

Het eerste niveau wordt in Oostenrijk georganiseerd. De deelnemers krijgen er een basiscursus en voeren oefeningen uit. Het tweede wordt in Finland of Zweden georganiseerd. Na een korte opfrissing van de theorie en enkele praktische oefeningen worden de deelnemers voor de leeuwen gegooid en mogen ze zich uitleven op een circuit op een bevroren meer. Dat is toch 7 km lang. Beloofd, de Audi S5 Sportback die Audi ter beschikking stelt, voldoet ruimschoots: 333 pk op ijs weekt heel wat emoties los.

Tot slot is er het derde niveau, de Finland Pro Exclusive, gericht op bestuurders met enige ervaring in de autosport. Het competitieve karakter van de rijstage spreekt voor zich en enkele proeven worden gechronometreerd.

Randactiviteiten

De stage wordt uitstekend georganiseerd door de Duitsers, telt bijna geen dode momenten en biedt nog enkele andere acitviteiten. Behalve glijden achter het stuur, kunnen de deelnemers ook het fascinerende Finland ontdekken op een sneeuwscooter. En wat is er beter om 's avonds van alle emoties te bekomen dan een lekkere sauna?

Audi A6 Allroad: avonturier

Audi S8: topsprinter van formaat

Audi RS7: mooi gebaar

Audi RS4: laatste rondjes op de Nürburgring

Audi RS5: nieuwe details

Audi A2 Concept: de eerste foto's

Audi S6 en S7: katapult met stijl

Audi A8 Hybrid: rationeel

Audi Urban Concept Spyder: prototype zonder dak

Audi Q7: mastodont op regime

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees