BMW X4: trapje lager dan X6

BMW X4: trapje lager dan X6

Foto: © www.vroom.be

We moeten iets bekennen... Op de redactie van Vroom zijn we geen grote fan van de X6, de SUV met coupelook die bij eenvoudige stervelingen zoals wij nogal monumentaal overkomt. Het ziet er sterk naar uit dat BMW met een meer "toegankelijke" oplossing komt in de vorm van de X4. Hier alvast een eerste impressie.

SUV-coupe

Groter werkt niet altijd. Om de verkopen op te voeren, moet je de afmetingen van modellen verminderen. Daarom kreeg de X5 kleintjes: de X3 en daarna de X1. Bij de concurrentie gaat het er precies hetzelfde aan toe: als een matroesjka volgde na de Q7 de Q5 en daarna de Q3.

Terug naar BMW. De X6 is een kolossale krachtpatser. Niet uitzonderlijk ruim of praktisch, want stijl komt op de eerste plaats. En wat voor een stijl! Hij oogt massief en imposant en bootst met zijn steile daklijn coupes na. Dat valt duidelijk in de smaak. BMW bereidt nu een kleine broer voor, met meer eigentijdse afmetingen: de X4.

Gebaseerd op X3

De X4 is dus de glamourversie van de X3, waarvan hij zowel het platform als de motoren gebruikt. Dat betekent dat de schitterende biturbo zescilinders-in-lijn met benzine en diesel terugkeren, net als de kleine drukgevoede viercilinders. De productie is gepland in 2014.

BMW 3-Serie LWB: voor grote Chinezen

BMW 640d xDrive Coupé: banden op de weg houden

BMW M6 Cabrio: Mmmmmmmh 6

BMW X6: microfacelift voor maxiwagen

BMW 3-Serie GT: de comfortabele 3-Serie

BMW 1-Serie: ruimer motorenaanbod

BMW 4-Serie Coupé: nieuwe naam

BMW 5-Serie: technische revolutie

BMW Brussels: zware investeringen in Evere

BMW X3: nieuwe motoren

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees