Peugeot Urban Crossover Concept: de 208 krijgt kleintjes

Foto: © www.vroom.be

Peugeot valt China aan. Om indruk te maken op de plaatselijke markt, kiest het Franse merk niet voor een extreem verlengde limousine maar voor een originele kleine SUV.

Onderhuids een 208

De toekomst is aan de steden. Naar verwachting zouden tegen 2050 ongeveer 5,3 miljard mensen in megasteden wonen. Als Peugeot een nieuwe cross-over neerzet, gebeurt dat dan ook op een subtiele manier, met verzorgde vormen en beperkte afmetingen: 4,14 meter lang en 1,74 meter breed. Onderhuids schuilt zeker de techniek van de nieuwe 208.

Kwestie van stijl

Dit concept spreekt nog het meest tot de verbeelding op het vlak van stijl. De Urban Crossover Concept presenteert nieuwe elementen die wellicht toekomstige modellen van het merk zullen sieren en bewaart tegelijk de homogene look van de laatste Peugeots. De lijn is niet opwindend maar sober en doeltreffend en straalt opvallend veel Duitse degelijkheid uit, gecombineerd met brede, gespierde flanken. Uitgesproken wielkasten, plooien in het koetswerk: de ontwerpers hebben hun kindje veel spieren meegegeven.

Ondanks de opvallende dagrijverlichitng is dit een verstandige, brave auto. Tegenover de excentrieke concepten van de concurrentie is de Peugeot sober, volgens de traditie van het huis. Een gebrek aan panache? Of simpelweg overtuigd classicisme?

Peugeot 208 XY Concept: knappe leeuwenwelp

Peugeot 208 Ice Velvet: kleine ijsberg als beperkte serie

Peugeot 107: leeuwenwelpje voor de stad

Peugeot 4008: een leeuw voor de wildernis

Peugeot 508 RXH: groene avonturier

Peugeot: e-HDI's bij de vleet

Peugeot 208: bestseller in camouflagepak

Peugeot SxC wil het Oosten veroveren

Peugeot 308: nieuwe manen voor de leeuw

Peugeot toont drie Belgische premières in Brussel

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees