Mini Paceman wordt Countryman Coupé

Foto: © www.vroom.be

De uitbreidingsdrang van Mini is niet te stuiten. De Britse BMW-dochter is na de Coupé en de Roadster alweer toe aan een nieuwe variant: een sportieve driedeurs op basis van de Countryman.

Deze “Countryman Coupé”, waarvan de naam nog niet helemaal zeker is, wordt de productieversie van de Paceman Concept, het studiemodel dat Mini vorig jaar in Detroit onthulde. Mini maakte er toen al geen geheim van dat de Paceman "een bijkomende bouwsteen zou worden in de verdere ontwikkeling van het merk en zijn productportfolio".

Tegen eind dit jaar kan de Countryman Coupé al realiteit zijn: de voorstelling is gepland voor de autoshow van Parijs in het najaar. Deze eerste scoopfoto’s onthullen dat de compacte SUV-coupé in een vergevorderd stadium zit. Mini doet zelfs geen moeite meer om de voorzijde, die net als de techniek nagenoeg identiek is aan de vijfdeurs Countryman, te bedekken. Het concept van een kleine SUV met coupélijn doet denken aan de Range Rover Evoque, al blijft de Countryman Coupé met een lengte van 4,11 meter wel echt ‘mini’.

Mini Clubvan Concept: hippe bestelwagen

Mini Roadster: is hij niet leuk?

Mini Roadster: met de vlam in de pijp

Mini Coupé: met glad dak

Mini Coupé: speeltje voor grote kinderen

Mini DSquared² : Mini met groot hart

Mini Roadster: lucht geven aan nieuwe ideeën

Mini Inspired by Goodwood : Buckingham Palace in het klein

Mini Rocketman Concept: de mini-Mini

Mini Cooper SD: dikke diesel

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees