Opel Astra Sports Sedan: en dat is vier

Foto: © www.vroom.be

Opel breidt het Astra-gamma uit met een vierdeurs, die in Belgie “Sports Sedan” heet. Het is de vierde telg van de Astra-familie, na de vijfdeurs, de Sports Tourer (break) en  de sportieve driedeurs GTC.

De nieuwe Astra Sports Sedan wordt geprofileerd als een betaalbaar alternatief voor berlines uit de hogere prijsklasse. Hij heeft dezelfde wielbasis als de vijfdeurs, maar biedt dankzij de langere achteroverhang 460 liter bagageruimte of 90 liter meer dan de vijfdeurs. Met de achterbank neergeklapt (60/40-verhouding) wordt dat zelfs 1.010 liter.

Achteraan onderscheidt de Astra Sports Sedan zich door de steil hellende achterruit en het kofferdeksel met een kleine, geïntegreerde spoiler. De voorzijde is op de eerste foto’s nog niet te zien en dat is wellicht geen toeval: we verwachten enkele kleine aanpassingen aan de snoet die binnenkort op het volledige Astra-gamma worden toegepast.

Zeven motoren

De Astra Sports Sedan is in Belgie verkrijgbaar vanaf juni met keuze uit vier benzinemotoren (100 tot 180 pk) en drie dieselmotoren (95 tot 130 pk). Begin volgend jaar verschijnt bovendien een nieuwe generatie 1.6 viercilinder benzinemotoren met turbo en directe injectie.

Wereldauto

De markt voor compacte vierdeursmodellen is in Belgie niet zo groot, maar de marketingexperts van Opel zien toch heel wat potentieel voor de Astra Sports Sedan in West-Europa, vooral in Duitsland en Spanje.  Andere belangrijke afzetmarkten zijn Turkije en Rusland, de tweede grootste automarkt van Europa en volgens analisten misschien wel de grootste tegen 2014. In China en de Verenigde Staten wordt dit model, in licht aangepaste vorm, ook verkocht als Buick Excelle GT of Verano.

Opel Junior: het muisje van Opel

Opel laat nieuw licht schijnen

Opel Astra: facelift en cabriolet

Opel Junior: de supermini van Opel

Opel Mokka: straffe koffie

Opel Zafira Tourer CNG: op aardgas

Opel Astra GTC: in volle testfase

Opel Zafira Tourer ecoFlex: veel zetels, weinig CO2

Opel RAK e Concept: Duitse Twizy

Opel Combo: Duitse Doblo

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees