Kia Quoris: aanval op het Wilde Westen

Foto: © www.vroom.be

De Zuid-Koreaans autogigant Kia heeft een dikke limousine getekend, met deze Quoris als resultaat. Hij is gebaseerd op de Koreaanse K9 en wordt aangeboden op de Amerikaanse markt, maar niet bij ons. Toch is deze auto  van belang.

Statig

De Quoris heeft dynamische trekjes die het midden houden tussen de Optima van dezelfde constructeur en een zekere Fisker Karma. Nochtans heeft de Quoris flinke afmetingen en overschrijdt hij de grens van vijf meter in de lengte. Niet echt een populair formaat bij ons, wat ongetwijfeld verklaart waarom Kia deze Quoris niet importeert in Europa.

Veiligheid

Kia schotelt een hoogtechnologische uitrusting voor zoals een systeem dat andere voertuigen in de dode hoek opmerkt, een snelheidsregelaar met afstandsradar, een automatische rem als een ongeval dreigt, camera’s om gemakkelijker te manoeuvreren in krappe straatjes, … Dit lijstje lijkt misschien indrukwekkend maar is tegenwoordig al gemeengoed in Europese middenklassers. 

300 paarden op de achterwielen

Onder de motorkap is er geen sprake van een hybride of een diesel. We verwachten dezelfde motoren als in de Koreaanse K9, namelijk V6-benzinemotoren tot 300 pk. Een mooi vermogen dat alleen op de achterwielen wordt overgebracht.

Kia Cee'd: katachtige

Kia K9: Koreaanse BMW

Kia KH: nieuw vlaggenschip

Kia Track'ster: sterke jongen

Nieuwe Kia Cee'd: de eerste foto's

Kia GT Concept: graag in productie

Kia Four-doors Sports Sedan Concept: sporten met het gezin

Kia Picanto driedeurs: hot!

Kia Naimo: elektrische doos

Kia Rio: bocht van 180 graden

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees