Nissan Pathfinder: en wij dan?

Foto: © www.vroom.be

De onverbeterlijke avonturier Nissan Pathfinder werd grondig herzien. Hij is helemaal nieuw en verandert compleet van filosofie om meer geschikt te zijn voor gewone wegen en minder te verbruiken. Kortom, om politiek correcter voor de dag te komen. Helaas hebben we niet de eer om nader kennis te maken, want dit model is voorlopig voorbehouden aan de Amerikaanse markt.

Twee aangedreven wielen

Van een viriele terreinwagen verandert de Pathfinder in een dynamische auto voor alle wegen. De lijn oogt sportiever dan vroeger, terwijl het platform de keuze laat tussen een versie met twee of vier aangedreven wielen. De liefhebbers van het vorige model zullen moord en brand schreeuwen, maar zonder 4x4-systeem zet de Pathfinder 220 kg minder op de weegschaal. 

Zeven plaatsen

De functionaliteit gaat niet verloren. Integendeel, er zijn nog altijd zeven zitplaatsen. Voor de passagiers voorin heeft Nissan gedacht aan een aanraakscherm om de uitgebreide navigatie en verschillende afstellingen van de auto te bedienen.

V6 benzine

De Pathfinder komt zoals gezegd niet naar Europa, er is dus ook geen diesel voorzien. Alleen een V6 benzinemotor staat op het menu, de bekende 3.5 met 260 pk gekoppeld aan een continu variabele transmissie (CVT).

Inschrijvingen juli 2012: automarkt trekt aan

Lexus: al twintig jaar oud

Salon van Brussel 2007, met een Audi Q7 voor de paleizen ...

Autosalon van Brussel 2007, bedrijfsvoertuigen, en vooral vrijetijdsvoertuigen ...

Oproep

British Motor Show 2006

Lancia met eeuwfeestmodellen

Hybride overeenkomst BMW, DaimlerChrysler en General Motors

Edito : politiek belang eerst - update

Een 4X4 nutteloos?niet echt

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees