‘Veel dank voor alles'

VOETBAL 1ste KLASSE 39-jarige Nico Van Kerckhoven krijgt in Lint een afscheid in stijl

Foto: © Andr Verhoeven

LINT - Voor Nico Van Kerckhoven begint vandaag een nieuw leven, een met minder voetbal maar met meer kinderen in de buurt. Met een afscheidsmatch in Lint van de ‘eeuwige 11' eindigde zijn actieve voetbalcarrière op de plaats waar die 31 jaar geleden begon.

Hoe fel gewaardeerd het nummer 11 was, bleek uit de manier waarop gewezen medespelers en supporters van zijn vroegere clubs Nico Van Kerckhoven in Lint kwamen uitwuiven. Meer dan duizend mensen bekeken de match van Van Kerckhoven en zijn vrienden.

Dat de afscheidnemende libero van Westerlo op het einde van het partijtje vervangen werd door zijn twee zonen en zij Stanley Menzo bij een 4-4-stand mochten kloppen, zodat het 5-4 werd voor de ploeg van papa, maakte absoluut niet veel uit.

Het feest verliep trouwens vooral in de coulissen en naast het veld. Daar nam Nico Van Kerckhoven, ook De Sloef genoemd, geëmotioneerd afscheid. Het feestvarken betrok er vooral zijn vrouw, vader, moeder, zijn broer en zijn drie kinderen bij.

Lol en een tikkeltje tristesse gingen hand in hand bij het afscheid van Van Kerckhoven, die er voorlopig niet aan denkt in het voetbal aan de slag te gaan. Hij heeft niet meteen zin in een functie als trainer, begeleider, scout of wat dan ook.

‘Het gezin komt nu op de eerste plaats,' besloot Van Kerckhoven zijn feest. ‘We zien later wel hoe het verder met me gaat.'

In Van Kerckhovens afscheidswedstrijd stond een ploeg van vrienden van nu tegenover een team van vrienden van vroeger.

Iedereen die hij gevraagd had op zijn afscheidsfeest, was er bij in Lint. Van Stanley Menzo, uit zijn beginjaren bij Lierse, en Filip Daems, die hij zag opgroeien, tot zijn laatste ploegmaats Wouter Corstjens, Dieter De Kelver, Wim Mennes, Stef Wils, Wouter Scheelen en Joris Van Hout van Westerlo.

Vader Frans

Het vroegere Lierse was, met Stanley Menzo en Eric Van Meir op kop, het ruimst aanwezig. Ze waren er allemaal: Pascal Bovri, Raf Peeters, kersvers trainer Bart De Roover van Zulte Waregem, Marc Fierens, Jurgen Cavens, Chris Janssens, Kris Mampaey en Yves Serneels.

Nog van de partij waren de ex-internationals Vital Borkelmans, Philippe Clement, Glenn De Boeck, Geert De Vlieger, Jacky Peeters, Geert Verheyen en Sven Vermant. Jan Ceulemans en Frank Braeckmans, lange tijd assistent-trainer op het Lisp, waren in Lint de coaches met dienst.

Na afloop kreeg Van Kerckhoven heel veel bloemen, cadeaus en een door de ‘Nico Vrienden' overhandigde gouden schoen. ‘Heel veel dank voor alles', meer kon hij niet kwijt.

En na het laatste fluitsignaal vloeiden er natuurlijk ook tranen, zeker na het laatste fluitsignaal van vader Frans, al 32 jaar scheidrechter in het Katholiek Sportverbond. Ook voor Frans Van Kerckhoven was het zaterdag in Lint de laatste match.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio