Jeugdverenigingen vieren negentiende Vijverbosfeesten

Jeugdverenigingen vieren negentiende Vijverbosfeesten

Net als vorig jaar, luidt ook deze keer de traditionele muziekquiz de start in van de feesten. lbp Foto: © Liesbeth Boel

PUURS - Al voor de negentiende keer worden op domein Vijverbos de Vijverbosfeesten georganiseerd. Drie dagen lang staan er allerlei activiteiten gepland.

Vanaf vandaag tot zondag is het weer groot feest rond JOC WIJland. Daar worden namelijk naar goede gewoonte de Vijverbosfeesten georganiseerd door de Puurse afdelingen van de Chiro, KSA, KAJ en VKSJ. Dat is intussen al een echte traditie geworden: de feesten zijn al aan hun negentiende editie toe. Bijna twintig jaar geleden werden de allereerste Vijverbosfeesten georganiseerd om geld in het laatje te brengen om de lokalen van de verschillende jeugdbewegingen af te betalen. Die lening is intussen al achter de rug, maar het feestweekend wordt toch nog elk jaar georganiseerd.

Striphelden

Net als vorig jaar zal het evenement opnieuw plaatsvinden in de tenten op het terrein. Vandaag wordt daar, zoals bij eerdere edities, gestart met een muziekquiz. In de lokalen vindt er een bodega plaats die dit jaar rond het thema piraten draait. Ook in het weekend is de bodega geopend. Zaterdag starten de feestelijkheden om 13 uur met een wandelzoektocht met als thema 'striphelden'. Vanaf 14uur worden er pannenkoeken en ijsjes verkocht. En 'savonds, vanaf 18 uur, gaat het restaurant van de Vijverbosfeesten open in de lokalen van de VKSJ. Nadien is er nog een Back2Basics-fuif.

Zondagochtend worden de feesten op gang getrokken met een minivoetbaltornooi.

Schijt-je-rijk

Daarnaast is er ook nog de 'Schijt-je-rijk'-wedstrijd. 'Bij die wedstrijd kan je geld verdienen dankzij de plaats waar de koe van de Vijverbosfeesten iets achterlaat', klinkt het bij de organisatoren. Ook zondag is het restaurant nog geopend. En heel het weekend wordt er ook nog gezorgd voor een springkasteel voor de allerkleinsten.

www.vijverbosfeesten.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio