Bieren proeven in Groot-Vorst

Bieren proeven in Groot-Vorst
EINDHOUT - De chiro Albatros van de Laakdalse deelgemeente Groot-Vorst organiseert op zaterdag 28 (vanaf 15 uur) en zondag 29 augustus (vanaf 11 uur) de 20ste editie van hun bierfestijn aan de meisjeslokalen aan de Smissestraat. Ze geven ook een nieuw bier uit.

De eerste editie startte in 1990, waar bezoekers toen 20 bieren konden proeven op een zomers terras. Twee jaar later werd dat omgedoopt tot een streekbierennamiddag en werden 50 streekbieren geschonken. Voor het 10-jarige bestaan liet de chiro het Klompenbier brouwen.

In 2002 werd het evenement omgedoopt tot bierfestijn. Om de link met de kermis in Groot-Vorst te behouden, vierden ze er de biertram in. Op zondagnamiddag rijden koetsen van en naar de markt. Het 15-jarige bestaan ging alweer gepaard met een nieuw bier, ditmaal de Sint Gertrudis Tripel.

Anno 2010 kan je er wel 149 verschillende bieren proeven. Ook het 20-jarige bestaan levert een nieuw bier op, het Foewerbier. Er is eveneens een extra tent op het bierfestijn waarin je 20 zeldzame en speciale bieren kan proeven. Daarnaast kan je genieten van een barbecue, kinderanimatie, een biertombola en muziek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio