Kwakkelweer houdt fietsers niet tegen

Kwakkelweer houdt fietsers niet tegen
AARSCHOT - Zo'n 12.500 fietsliefhebbers namen deel aan de jongste editie van de Fietseling Hageland-Zuiderkempen. Dat is minder in vergelijking met vorig jaar. De dreigende wolken waren wellicht de spelbreker, maar zware regenval bleef uit.

Op de startplaatsen stonden er allerlei activiteiten op het programma. In Begijnendijk verscheen de populaire veldrijder Niels Albert aan de meet. Een ander icoon uit de wielersport, Frans Verbeeck, reed voor het eerst in 22 jaar niet mee met de fiets. In Diest konden personen met een handicap en alle geïnteresseerden deelnemen aan een handbiketocht met Marieke 'Wielemie' Vervoort.

Voor de deelnemers waren er leuke gadgets: de kinderen kregen reflectoren cadeau en de volwassenen een glas Duvel in een Fietselingjasje. Op diverse plaatsen waren clowns en jeugdbewegingen actief om de kinderen te vermaken. De organisatoren willen voor volgend jaar enkele acties op papier zetten. 'Zo stellen we de toekomst van de fietstocht veilg', zegt coördinator Alex Vissenaekens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio