VOETBAL 4DE KLASSE B

KSV Temse is kampioen

KSV Temse is kampioen

De spelers van Temse vieren hun titel. Erik Westerlinck Foto: © EWT

TEMSE - De ontmoeting tussen Bornem en Temse werd betwist op het scherpe van de snee. Ruim 2.200 toeschouwers woonden dit titeldebat bij. De schrik om een doelpunt tegen te krijgen, was permanent aanwezig.

Vrij snel werd duidelijk dat de ploeg die zou scoren, ook de zege te pakken had. Heel de wedstrijd golfde het spel over en weer, zonder echt veel uitgesproken kansen. Bornem stak in de aanvangsfase de neus aan het venster, maar De Brouwer werd niet echt bedreigd. Ook de De Valck had aan de overzijde weinig werk te verrichten.

Op het halfuur was er wat geharrewar voor het Bornemse doel, maar in extremis wist de thuisdoelman de bal te bemachtigen. Even later kwam De Brouwer aan de overzijde gevat tussen een hoop benen, waarna hij even groggy op de grond bleef liggen. Enkele minuten na de herneming bediende Van Hoeylandt De Wilde maar die zag zijn schot overzeilen. Aan de overzijde ging een schot van Maes rakelings naast.

Bornem probeerde de buren onder druk te zetten, maar de verdediging van Temse gaf geen krimp. Temse antwoordde met kansen voor Maes en De Clercq. Nadat Van Hoeylandt voorlangs besloot, deed enkele minuten later de pas ingevallen Frecher hem dit na. In de slotminuut vuurde Van Herreweghe een kanonbal af, maar via de paal en doelman De Valck ging de bal buiten. In de slotseconden waagden de rood-gelen nog een laatste kans, maar een secure Temsese verdediging was paraat. Temse had genoeg aan een punt. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simon kon het blauw-witte kampioenenfeest beginnen. (rdk)

SCHEIDSRECHTER: Simon

KSV BORNEM: De Valck, Koppen T., Koppen W., Browaeys, Yzewijn, De Wilde, Van Hoeylandt, Sermijn (73' Frecher), Carlier, Thyssen (82' Rottiers), Stabel (82' Peeters)

KSV TEMSE: De Brouwer, De Maeyer, Michels, Peeters, Damman, De Bondt, Van Den Bossche (89' Tolenaers), De Clercq, Jacobs (85' Kubilskis), Maes, Van Herreweghe

GELE KAARTEN: Thyssen, Browaeys, Van Herreweghe

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio