Titelstrijd ligt weer helemaal open na eerste VB-zege van het jaar

Meldert verrast leider

Meldert verrast leider

Verbroedering Meldert - Dilbeek Sport: Imad Amazou, die de thuisploeg op weg zou zetten naar de zege, schermt
de bal af van bezoeker
Pascal Vande Gucht.
Johnny De Saedeleer

Foto: © Johnny De Saedeleer

AALST - Na een vier op vijftien heeft VB Meldert zijn eerste zege van het jaar vast. En het is een overwinning die kan tellen. Met hoogstaand en verzorgd voetbal verwenden Verbroedering en co-leider Dilbeek de talrijk opgekomen toeschouwers.VB Meldert 3 - Dilbeek 1Door de zege komt Meldert op twee punten van Dilbeek en lijkt de donkere periode achter de rug. Het titeldebat ligt weer helemaal open.

Coach Van De Velde glunderde na afloop. 'We zagen een goede topper en de vroege goal van Imad Amazou zorgde voor het ideale matchbegin. Het tweede doelpunt was knap uitgespeeld. We vergaten enkel een paar keer het bevrijdende derde doelpunt te scoren. Uiteindelijk lukte het toch via Kristof Arijs.'

Toen Vermeulen te kort terugkopte op zijn doelman zat Amazou er goed tussen. Nadat Capidis tot twee keer toe had verzuimd de gelijkmaker te netten, bood uitblinker Amazou Wauters de 2-0 aan. Vlak daarop trof Boujemaoui de paal maar Dilbeek deed het tot twee keer toe na via Jacobs en Pauwels. Op slag van rust zorgde Schotte voor nieuwe spankracht.

Ook na rust bleef het boeiend met kansen aan beide zijden: Krasniqi, Boujemaoui en de sterk ingevallen Turk voor Meldert, twee keer Jacobs voor Dilbeek. Arijs kopte na voorzet van Madawa naast, maar nam even later alle twijfels weg met een knap schot.SCHEIDSRECHTER: Janssens

DOELPUNTEN: 7' Amazou 1-0, 29' Wauters 2-0, 45' Schotte 2-1, 84' Arijs 3-1

GELE KAARTEN: Leyman, Wauters, Vermeulen, Van De Gucht, Jacobs

VB MELDERT: Begeyn, Coenen, De Pauw, Leyman, Van Belle, Van Nijvel, Wauters, Boujemaoui (89' Defrère), Madawa, Krasniqi (61' Turk), Amazou (72'Arijs)

DILBEEK: De Boodt, Van Vlokhoeven (10' Schotte), Verhaegen (70' Gille), Houthuys, Vermeulen, Pauwels, Guner, Capidis, Van De Gucht, Hanseval, Jacobs (Mannaert)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio